Büyükada'da “MİKROÇİP“ Uygulaması

Büyükada'da “MİKROÇİP“ Uygulaması

İSPARK, kış aylarında adeta kaderine terk edilen atları kontrol ve takip etmek amacıyla İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattı. Artık Büyükada'da atlar mikroçip ile izlenecek.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen uygulama ile Büyükada’da turistik ve ulaşım amaçlı kullanılan faytonlarda çalıştırılan atların sağlık durumlarından çalışma koşullarına kadar her şey artık mikroçip ile takip edilecek.

İSPARK Atları Mikroçip ile İzleyecek

İstanbul’da parklanma sorununun çözümüne katkı sağlayan, geliştirdiği alternatif çözümler ve yenilikçi projeler ile kente değer katan İSPARK, sosyal belediyecilik alanında da ilklere imza atmaya devam ediyor. 

İSPARK’ın öncülüğünde Büyükada’da faytonlarda çalıştırılan atlara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Mikroçip” uygulaması başlatıldı.

Veteriner hekimler tarafından atların deri altına yerleştirilen mikroçipler; hayvana ait yaş, ırk, cinsiyet, sağlık durumu,  tedavi ve aşı bilgilerinin yanı sıra hayvan sahibine ait adres, telefon ve kimlik bilgilerini de içeriyor. 

"VETİSTANBUL" programıyla kayıt

Uygulanan mikroçipler içerdiği bilgiler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne ait “Vetistanbul” programına girilerek elektronik ortamda kayıt altına alınacak.

Mikroçip sayesinde; Ada’da bulunan atların sayıları net olarak belirlenecek. Atların faytonda çalışma süreleri, adaya giriş ve çıkışları daha sağlıklı bir şekilde kontrol edilebilecek. Atlara yapılan kötü davranış ya da ihmallerle ilgili at sahiplerine yaptırımlar uygulanabilecek. 

Atlara "RUAM" taraması

Büyükada’da bulunan Fayton Parklar'da kaliteli hizmet vermek amacıyla başlatılan çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Adada bulunan atların bakımları ve takipleri ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetler Müdürlüğü ile mikroçip uygulamasına geçiyoruz. Bu uygulama sayesinde adada bulunan atların sağlık durumlarından aşılarına kadar her bilgiyi takip edebileceğiz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Adalar ilçe Müdürlüğü de Büyükada'da bulunan atlarda “RUAM”  taraması faaliyetlerini başlattı. Burkholderia mallei isimli bakterinin yol açtığı hastalık, insan sağlığını da tehdit ediyor. 

Fayton parkların kalitesi her geçen gün arttırılıyor

İSPARK, ayrıca 5 yıldır hizmet verdiği fayton parkların bakımlarını periyodik olarak yapmaya devam ediyor. Hizmet kalitesini arttırmak için hayvanların gübreleri yeniden dizayn edilen toplama havuzlarında biriktirilerek İSTAÇ işbirliği ile adadan tasfiye ediyor. Hızlı ve etkin bir hizmet vermek için görevli personele tahsis edilen elektrikli araç ile çalışmalar koordine ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.