Büyükçekmece Albatros Parkı için yeni plan

Büyükçekmece Albatros Parkı için yeni plan

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, imarı yıllardır tartışılan Albatros Parkı’nın yürütmesi durdurulan planlarının yerine yeni plan hazırlayarak onay için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

Planda, yaklaşık 30 dönümlük alanda yapı yoğunluğu azaltılıp 5 bin 900 metrekare yeşil alan ayrılarak ve binalara 20 kat yükseklik sınırı getirilerek “ticaret, turizm, konut ve park” düzenlemesi yapıldı.

KOMİSYONUN KARARI

İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, afet anında kentin toplanma alanı olarak kullanılması için “Ticaret+konut+turizm” alanlarının tamamının “park” alanı olmasını uygun buldu. Komisyon raporu, 16 Eylül tarihli meclis oturumunda oylanması sırasında tartışma çıktı.

CHP Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP'lilere “Yeşil alanları ve parkları intikam aracı olarak kullanıyorsunuz. Bu konuda samimi değilsiniz. Samimi olsaydınız 16/9'lar olmazdı. İstanbul ve Ankara'yı kaybetmeselerdi Arap şeyhlerinin peşinde İBB mülklerini satmak için koşmaya devam edeceklerdi” diye tepki gösterdi.

Albatros Parkı'nın bir bölümüne rezidans ve otel yapılması planlanıyordu. CHP istedi, AKP engelledi.

CHP'li Meclis Üyesi Sedat Özkan ise alanın Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olduğunu belirterek, “Büyükçekmece halkına verilecek hizmet ve istihdam engelleniyor” dedi. AKP'li İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol da “Burası 2007'de bir operasyonla imara açıldı. Park oldu şimdi, rezidans mı olsaydı” diye sordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.