Büyükçekmece Lions'tan Şeb-i Arus

Büyükçekmece Lions'tan Şeb-i Arus

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Lions Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Şeb-i Arus töreninde Mevlana Hazretleri Sema gösterisi ile anıldı.

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Lions Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Şeb-i Arus töreninde Mevlana Hazretleri Sema gösterisi  ile anıldı.

 

Her yıl 10-17 Aralık tarihlerinde Konya’da Mevlana Hazretleri’ni anmak için Şeb-i Arus törenleri düzenlendiğini ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu tarihlerde yerli yabancı pek çok turistin Konya’ya akın ettiğini söyledi. Başkan Akgün; “İnsanlığa ders anlamında Mevlana Celalettin Rumi dediğimiz zaman pek fazla başka bir şey demeye gerek olmadığını düşünüyorum. Lions Kulübünün  Büyükçekmece’ de ikinci kez bu akşamı yani Vuslat Gecesini düzenlemiş olmaları benim için takdire şayan olmuştur. Bu hakikaten çok büyük bir kültür faaliyetidir. Bütün Lions camiasını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 Türk milletinin dünyaya armağan ettiği en büyük tasavvuf aleminin Mevlana hazretleri olduğunu belirten Başkan Akgün,” Hayatı boyunca insan sevgisini esas alan bir anlayışla İslamı ve insanlığın güzel ahlakını etrafına öğretti. Yaşam felsefesi dil din ırk mezhep farkı gözetmeksizin tüm insanlık alemince kabul gören ve tüm insanlarca hala sevilmeye devam edilen Mevlana UNESCO tarafından ilk defa 2007 yılında Mevlana yılı ilan ederek bir kez daha Mevlana’nın bütün dünyaca büyüklüğünü tescil etmiştir”dedi.

 Mevlana’nın insan haklarına, düşünce özgürlüğüne büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Akgün; “Herkesin aynı şeyi düşündüğü yerde kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir. Mevlana sözleriyle düşünce ve gelişimin sonsuzluk budunda olduğunu ifade etmiştir. Eğer üç beş Mevlana düşüncesini hayatımızda tatbik etsek,inanınız ki bu hayat çok daha güzel olurdu” diye konuştu.

 

Gecenin sonunda Büyükçekmece Lions Kulübü katkılarından dolayı Başkan Akgün’e teşekkür plaketi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.