“Büyüleyici Şehir Cenova”

“Büyüleyici Şehir Cenova”

İstanbul ile Cenova arasındaki tarihi bağlar bir fotoğraf sergisiyle güçlendirilecek. Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, 31 Ocak-23 Şubat 2013 tarihleri arasında “Büyüleyici Şehir Cenova” sergisine ev sahipliği yapacak

Ligurya özerk bölgesinin başkenti olan bu güzel İtalyan şehrinin İstanbul ile çok eskiye dayanan bağları mevcut. Stefano Goldberg’in fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi, iki şehir arasındaki tarihi bağları daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.
Beyoğlu’nun eski adı olan “Pera” buraya yerleşen Cenevizliler döneminde konmuştu.  Beyoğlu’nun ve Beyoğlu Belediyesi’nin sembolü olan Galata Kulesi de 1348 yılında Cenevizliler tarafından yeniden inşa edilmişti. Dolayısıyla sergi, Cenovalıların Beyoğlu’nda yaşadıkları dönemi de simgeliyor.

Sergideki özel kareler, Cenova’nın tüm güzelliklerini gözler önüne seriyor. Şehri tanıtan anlamlı fotoğraflar; deniz, gelir kaynakları, turist çeken yerler, farklı birçok kültürel etkinlik, sergiler, şovlar ve eğlence merkezlerini kapsıyor. Cenova yani klasik Akdeniz mutfağının hafif yemekleri de sergiye renk katıyor.

“Büyüleyici Şehir Cenova” Fotoğraf Sergisi’nin resmi açılışı, Cenova Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ve Türk Hava Yolları ve uluslararası pazarda faaliyet gösteren “Ansaldo Energia” şirketi sponsorluğunda, Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cenova Belediye Başkan Yardımcısı Carla Sibilla ve Italya Başkonsolosu Gianluca Alberini ve basın mensuplarının katılımları ile  Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirilecek.

Sergi kapılarını 30 Ocak Çarşamba saat 18:00’de Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlere açıyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.