Büyüleyici Şehir, Cenova'' sergisi açıldı

Büyüleyici Şehir, Cenova'' sergisi açıldı

''Büyüleyici Şehir, Cenova'' fotoğraf sergisi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

İtalyan fotoğraf sanatçısı Stefano Goldberg'in fotoğraflarından oluşan serginin açılışını, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cenova Belediye Başkan Yardımcısı Carla Sibilla ve İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini yaptı.

Serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Cenova ile Beyoğlu'nun arasındaki ilişkilerin tarihinin yüzyıllar öncesine gittiğini anlatarak, iki beldenin ''kardeş şehir'' olması için yazışmaların başlatıldığı bilgisini verdi.

Önümüzdeki dönemde bir Cenova gezisi planlandığını da belirten Demircan, ''Giderken de boş gitmeyeceğiz. Sanat, kültür insanlarımızdan bir grup yapacağız. Oraya gidip Beyoğlu'ndan bu komşu şehirden, komşu diyardan bir ekiple Cenova'da oradaki dostlarımızla kucaklaşacağız'' dedi. Açılışa İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Lukasz Paprotny, Avusturya'nın İstanbul Başkonsolosu Paul Jenewein, İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Mara Luisa Scolari de katıldı.

Cenova'yı ekonomik, turistik, tarihi ve doğal özellikleriyle temsil eden 21 fotoğraftan oluşan sergi, 31 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.