Cevizlibahçe Startı Bakan Bayraktar Verdi

Cevizlibahçe Startı Bakan Bayraktar Verdi

Özel bir şirket tarafından, Esenler Nene Hatun Mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının startını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar verdi.

Hasip Dinçsoy İlkokulu’nda gerçekleşen törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ESİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; “Esenler'deki bu projede Belediye organize ediyor, vatandaş ise müteahhitle anlaşarak konutunu depreme dayanıklı yapılar olarak dönüştürüyor. Biz ise Bakanlık olarak uygun ortamın oluşmasını sağlıyoruz” dedi. 


Yapılan konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, Belediye Başkanı Göksu ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte video konferans sistemi ile Türkiye’nin ilk özel teşebbüs eliyle yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarının da startını verdi.

Cevizlibahçe projesinde toplamda 10 bin 500 metrekarelik alan içinde 260 hak sahibine yerinde dönüşüm projesini uygulanacak.Cevizlibahçe projesi kapsamında yüzde 70 yeşil alan, spor salonları, yüzme havuzları ve otoparklarla tamamen bir sosyal donatı alanı oluşturulacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.