CHP önerdi: Kullanılmayan doğalgazı dağıtın

CHP önerdi: Kullanılmayan doğalgazı dağıtın

Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Serdar Bayraktar, BOTAŞ'ın kullanmadığı doğalgazın hava kirliliği yaşanan bölgelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile okul, cami gibi sosyal donatılarda kullanılmasını önerdi.

 CHP’li Serdar Bayraktar, Başkan Kadir Topbaş’a önerdi: BOTAŞ'ın, "Al ya da öde" kavramı çerçevesinde almayı taahhüt etmesine rağmen kullanamadığı doğalgazları İstanbul şehrinde bulunan özellikle hava kirliliği yüksek olan bölgeler için ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin konutlarında ve bu yardıma ihtiyaç duyacak okul, cami gibi sosyal donatı alanlarında doğal gaz kullanım fiyatlarında katkıda bulunmaya yönelik bir çalışma yapmayı düşünür müsünüz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Kasım ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam imzaları ile verilen, oy birliği ile başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi şöyle:

Bilindiği gibi Kamu şirketi BOTAŞ'ın, "Al ya da öde" kavramı çerçevesinde almayı taahhüt etmesine rağmen kullanamadığı doğalgaz için Rusya, İran ve Azerbaycan'a son üç yılda 3 milyar lira ödediğine ilişkin haberler basında çıkmaktadır.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Taner Yıldız'ın son açıklamalarından da dönemler bazında verilen alım taahhütlerinin yerine getirilememesi durumunda BOTAŞ'ın "Al ya da öde" kavramı ile ilişkili bir ödeme yükümlülüğüne girdiğini ve bu konuda hala karşılanamayan taahhütlerin söz konusu olduğunu anlıyoruz. Ayrıca bilindiği gibi birçok belediye her yıl kış aylarında kullanılmak amacıyla ihtiyaç sahiplerine kömür yardımları yapmaktadır. Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eliyle veya ilçe belediyeleri ile birlikte olmak üzere;

1. Bu konuda şehrimizde bulunan özellikle hava kirliliği yüksek olan bölgeler için ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin konutlarında ve bu yardıma ihtiyaç duyacak okul, cami gibi sosyal donatı alanlarında doğal gaz kullanım fiyatlarında katkıda bulunmaya yönelik bir çalışma var mıdır?

2. Bu amaçla T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve BOTAŞ nezdinde girişimlerde bulunulmuş mudur?

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.