Cilt Bakımının Önemi Nedir?

Cilt Bakımının Önemi Nedir?

Cilt Bakımının Önemi Nedir?

 

Her kadın cildinin genç, güzel ve bakımlı görünmesini ister. Fakat çevresel faktörler, güneş ışınları, sağlıksız beslenme gibi daha bir çok faktör sebebiyle cilt canlılığını kaybeder. Üzerine uygulanan makyaj malzemelerinin bıraktığı kalıntılar gözenekleri tıkayarak çeşitli cilt problemlerini beraberinde getirir. Bu nedenle düzenli uygulanan cilt bakımı sağlıklı ve güzel bir cilt için son derece önem taşır.

Cilt bakım yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kişinin cilt tipi ve yaşadığı problemdir. Bazı ciltler leke problemi yaşarken bazı ciltler akne ve sivilce gibi cilt problemleriyle savaşır. Etkili bir bakım için cildin ihtiyacına yönelik ürünler tercih edilmelidir.

Günlük Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

1.Adım: Temizleyicidir. Kuru ciltler nemlendirici etkili krem yapıda temizleyici tercih etmeliyken, yağlı ve karma ciltler jel veya köpük yapıda temizleyici tercih etmelidir.

2.Adım: Onarıcıdır. Onarıcı ürünler cildin temel problemine odaklanır. Örneğin; leke problemi yaşayan bir ciltte uygulanan serum onarıcı etkiye sahiptir.

3.Adım Nemlendiricidir. Öncelikle her cildin neme ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır. Çünkü nem=su demektedir. Burada da dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kişinin cilt tipidir. Kuru ciltler yoğun yapıda nemlendirici, yağlı ciltler nemlendirici jel, normal ciltler ise su bazlı nemlendirici krem tercih etmelidir.

4.Adım: Koruyucudur. Doğru bilinen en büyük yanlışlardan bir tanesi de güneş kreminin sadece yaz aylarında kullanılması gerektiğidir. Güneş koruyucu yaz kış kullanılmalıdır. Güneş kremi cildinizi güneşe ve çevresel faktörlere karşı korurken, yaşlılık belirtilerine karşı da önlem alır.

Cilt bakımının düzenli yapılması kadar hangi ürünlerle yapıldığı da son derece önemlidir. Çünkü kimyasal içeriği yüksek olan ürünler cildin doğal yapısını bozarak çeşitli problemlere neden olabilir. Bu sebeple 4 4’lük cilt bakımı için doğal ürünler tercih edilmelidir. Cildiniz için bir iyilik yapmak isterseniz Bade Natural ürünlerini Keşfedebilirsiniz.

Bade Natural yorumları okuyabilir, Bade Natural güneş kremi, Bade Natural Kuşburnu yağı, Bade Natural çay ağacı yağı, Bade Natural gül suyu ve tüm ürün çeşitlerini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilir, cildinizdeki doğal bakımın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.