Çin Tuzu Tehlikesi

Çin Tuzu Tehlikesi

Birçok hazır gıda maddesinde kullanılan ve halk arasında Uzakdoğu mutfağında yaygın olarak kullanıldığı için "Çin tuzu" olarak bilinen katkı maddesi Monosodyum Glutamat (MSG) ile ilgili tartışmalar bitmiyor.

 
Çin Tuzu Tehlikesi

Birçok hazır gıda maddesinde kullanılan ve halk arasında Uzakdoğu mutfağında yaygın olarak kullanıldığı için  "Çin tuzu" olarak bilinen katkı maddesi Monosodyum Glutamat (MSG) ile ilgili tartışmalar bitmiyor.


BİR ÇOK GIDA DA VAR

Uzmanlar, son senelerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok yiyeceğe lezzet verme amacıyla kullanılan Çin Tuzunun başta salam, sosis, hamburger, hazır çorbalar, cips, kraker, et suyu tabletleri, köfte harçları, salata sosları olmak üzere pek çok hazır gıdada bulunduğunu ifade ediyorlar.  Ayrıca bu gıdaların kalorilerinin fazla olmasından ve bunları tüketenlerin sebze meyve, balık gibi gıdalardan uzaklaşmaları birçok sağlık problemine de davetiye çıkardığına değiniliyor.


SAĞLIĞA ZARARLARI ÇOK

Çin tuzunun fazla miktarda tüketilmesinin birçok hastalığa sebep olduğu hem hayvan deneylerinde hem de insanlar üzerinde yapılan araştırmalarla gösterilmiştir. MSG’nin Epilepsi, Alzheimer, Parkinson, ALS, öğrenme güçlüğü, baş ağrısı, Obezite, diyabet Ani ritim bozuklukları, kalp krizi Astım ve alerjiler, Retina harabiyeti ve körlük gibi hastalıklara yol açtığı bilinen etkileridir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.