Çocuk cinsel istismarı sahnede

Çocuk cinsel istismarı sahnede

Ray Performans Kolektifi, ilk oyunu "Pencere" ile çıktığı yolculuğunun ilk durağında 30 Kasım Cuma Günü seyirciyle buluştu. Bu buluşmalar sezon boyunca çeşitli mekan ve şehirlerle devam edecek.

Pencere, neredeyse her gün yeni bir habere konu olduğu halde sürekli üzeri örtülmeye çalışılan, maruz kalanın suçlu bulunduğu, faillerinse korunduğu çocuk cinsel istismarı konusuna odaklanıyor. Bu odaklanma sürecinde yaşanan şiddete bir pencere açmak yerine, baskın söylemlerden ve yargılamalardan sıyrılıp sözü konunun öznesi olan çocuklara bırakıyor.
 
Ayşe Bayramoğlu’nun yazdığı Doğu Yaşar Akal’ın yönettiği Pencere’yi Lara Aysal ve Sedat Can Güvenç, Ray Performans Kolektifi’nin çabalarıyla sahneye taşıyor. 
 
Ray Performans Kolektifi, 2012 yılında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde çocuklarla Ezilenlerin Tiyatrosu üzerine yaptığı çalışmaların deneyiminin ivmesiyle üretken yolculuklarında yan yana ve beraber hareket etme heyecanında bir grup oyuncu, yönetmen, yazar, ressam, akademisyen, tasarımcı ve müzisyenin ortak çalışma zeminidir. Kolektif, yan yana çıktıkları yolun ilk istasyonu olan Pencere ile bir yandan tiyatro üzerinden ortak bir dil oluşturmaya çabalarken bir yandan da EzilenlerinTiyatrosu alanında çalışmaları ile bireysel ve ortaklaşa üretimlerini çok çeşitli alanlarda sürdürmektedir. 
 
Oyun Tarihleri
Maya Cüneyt Türel Sahnesi
14 Aralık / 21 Aralık 
Rezervasyon ve Bilet Satış
0530 953 86 96 - 0212 252 74 52
 
Sahne Hâl – Mecidiyeköy
23 Aralık / 30 Aralık
Rezervasyon ve Bilet Satış
0212 274 74 78 - 0507 512 27 57
 
Pencere
Yazan: Ayşe Bayramoğlu
Yöneten: Doğu Yaşar Akal
Oynayanlar: Lara Aysal, Sedat Can Güvenç
 
Yardımcı Yönetmenler: Ozan Cihan, Damla Ekin Tokel, H. Merve Kaya
Dramaturgi: Özlem Özhabeş
Müzik: Fırat Yükselir
Kostüm Tasarım: İlayda Saran
Dekor Tasarım: Gökçe Erverdi
Görsel Tasarım: Cihan Önder
Proje Koordinatörü: Ziya Cemre Kutluay
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.