'Çocuklar yetişkinlerden çok okuyor'

'Çocuklar yetişkinlerden çok okuyor'

Teması çocuk ve gençlik edebiyatı olarak belirlenen 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı çocukların ve gençlerin yoğun katılımıyla sona erdi. Günışığı Kitaplığı’nın sanatçılarından Behiç Ak, "Bugün artık çocuklar, yetişkinlerden daha fazla okuyor" yorum

17-25 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, çocuk ve genç ziyaretçilerin akınına uğradı. Fuarın bu yılki temasının çocuk ve gençlik edebiyatı olarak belirlenmiş olması bu yoğunluğu önemli ölçüde arttırdı. Günışığı Kitaplığı’nın fuar kapsamında düzenlediği iki söyleşiye katılan karikatürist yazar Behiç Ak, bugün neredeyse büyüklerden daha çok okuyan bir çocuk kitlesi oluştuğuna dikkat çekti.

Bu yılki teması “çocuk ve gençlik edebiyatı” olan fuar kapsamında Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği, çocuklar kadar yetişkinlerin de katıldığı etkinliklerde, hem çocuk hem de okur olmak, bir okur olarak kitaplardan beklediklerimiz, yazmaya giden yol üzerine pek çok soru soruldu, farklı temalar tartışıldı. Behiç Ak, insanın kendini eğitmesine izin veren bir eğitim sisteminin önemine değindi. Yazar Karin Karakaşlı ise büyük ilgi gören söyleşisinde çocuk kitaplarının, yetişkinin içindeki en güzel dünyayı ortaya çıkardığını; çocuk kitaplarının bir başlangıç değil, başlı başına bir dünya olduğunu vurguladı. Karakaşlı, “Çocuklarla olmak, her ne kadar korunaklı bölgelerimizden çıkıp, sarsılmaya hazır olmak anlamına gelse de, sırf kendimizi bu zevkten mahrum bırakmamak için onlarla kitap okumalıyız,” dedi.

Fuar süresince Günışığı Kitaplığı’nda Müge İplikçi, Behiç Ak, Karin Karakaşlı, Tolga Gümüşay, Suzan Geridönmez, Fadime Uslu, Hacer Kılcıoğlu, Necdet Neydim, İshak Reyna, Yeşim Saygın Armutak ve Leyla Ruhan Okyay, gerçekleştirdikleri okuma-söyleşi programlarında okurlarıyla buluştu ve kitaplarını imzaladılar. Okurlar yayınevinin standındaki imza günlerinde ayrıca Osman Şahin, Necati Tosuner, İrem Uşar, Müslim Çelik, Behçet Çelik, Turgay Fişekçi, Necati Güngör, Kadri Öztopçu, Sevgi Saygı, Mine Soysal, İsmet Bertan, Aslı Der, Betül Sayın, Pakize Özcan, Gülsevin Kıral, Adil İzci ve Niran Elçi ile bir araya geldiler.

Yayınevinin fuarda okurla buluşan yeni kitaplarından bazıları; Behiç Ak’ın onuncu “Gülümseten Öykü”sü Geçmişe Tırmanan Merdiven, milyonların sevgilisi Çıtır Çıtır Felsefe dizisinin 22. kitabı Şiddet ve Şiddetsizlik, büyük usta Christine Nöstlinger’den Saklı Miras, ödüllü yazar Fadime Uslu’dan Çat Kapı Dayım, polisiyenin sevilen ismi Yeşim Saygın Armutak’tan Baykuş Yemini, çevirmen yazar Suzan Geridönmez’den Hiç Adil Değil! ve çocuklara şiiri sevdiren Necdet Neydim’den İki Gözüm Üzümüm’dü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.