Çocuklarının eğitimi için işini değiştirdi

Çocuklarının eğitimi için işini değiştirdi

Başakşehir Belediyesi’nin ‘Dünyayı Bilgi Değiştirir’ sloganıyla 3 yıl önce Şahintepe Mahallesi’ne açılan bilgi evi, ilginç hayat hikâyelerine şahit oldu.

Şahintepe Mahallesi’nde ikamet eden ve çocukları Şahintepe Bilgievi’nde eğitim gören Savaş Merdin, iş yerinin Çorlu’ya taşınmasına rağmen çocuklarının eğitimine destek olan bilgi evinden ayrılmayıp Çorlu’ya taşınmadı.

Bilgi evi öğretmenleriyle birlikte Merdin ailesini ziyaret eden Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, bilgi evlerine ailece verdikleri değer nedeniyle Savaş Merdin’e teşekkür etti. Dikbaş, "Bilgi evleriyle beraber çok kısa bir zaman sonra Başakşehirli çocukların yürüyüşleri değişecek. Bundan 3 yıl önceki çocuklarımızın durumuyla şimdiki durumları arasında olumlu anlamda çok ciddi farklar var. Şimdi çocuklarımız daha donanımlı ve başarılı. Sokaklarda çocuklarımız başıboş kalmadı. Artık hepsi bilgi evinde ya ders çalışıyor ya da sanatsal çalışmalara katılıyor." diye konuştu.

Yaklaşık 4 yıldır çalıştığı tekstil firmasının Çorlu’ya taşınma kararı almasından sonra işini bırakan Savaş Merdin, "Çalıştığım tekstil firması Çorlu’ya taşındı. Çalışma koşulları ve sosyal hakları daha iyi olmasına rağmen ben gitmedim. Çünkü çocuklarım burada Başakşehir Belediyesi’nin açmış olduğu bilgi evine gidiyor. Ücretsiz ve çok yönlü bir eğitim alıyorlar. Ben de seçimimi çocuklarımın eğitiminden yana kullandım." ifadelerini kullandı. 3 çocuğunu da bilgi evine gönderen ve verilen eğitimden memnun olan Merdin, bilgi evleriyle birlikte çocuklarının sorumluluk duygusunun geliştiğini belirtti. Merdin, şu ifadeleri kullandı:

"Bilgi evlerinde çocuklarım çok iyi eğitim olanaklarına kavuştular. Tiyatrodan gitara birçok alanda eğitim alıyorlar. Çocuklarım bilgi evlerine gittiklerinden beri derslerine karşı çok istekli ve sorumlu oldular. Eskiden ders çalışmaları için ben yönlendiriyordum. Şimdi ise kendileri ben demeden derslerini çalışıyorlar. Çocuklarımın bu azmini görünce burada başka bir iş buldum ve taşınmaktan vazgeçtim."

Babasının yapmış olduğu fedakârlığa karşı çok çalışıp başarılı olma sözü veren ve Reyhan Merdin, bilgi evinin kişisel gelişimine yaptığı katkıları anlattı. "Bilgi evi benim gelişimime çok katkı sağladı. Gitar çalmaya başladım ve okuldaki derslerim daha iyi oldu. Okuldaki müzik dersinde en iyi notu ben aldım. Burada okulda görmediğimiz dersleri önceden gördüğümüz için okula gittiğimizde aynı dersi gördüğümüzde hiç zorlanmadan üstesinden geliyoruz. Bilgi eviyle beraber kitap kurdu oldum. 100’den fazla kitap okudum. Gitarla çalabileceğim parçaların sayısı her geçen gün artıyor." dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.