Contemporary iki kat büyüdü

Contemporary iki kat büyüdü

7'incisi gerçekleştirilen Contemporary İstanbul'da sergilenen 3 bin sanat eserinin toplam değeri 100 milyon doların üzerindeydi.Sergilenen eserlerin yüzde 66'sı sahiplerini buldu. 2011 yılına göre yüzde 106'lık bir satış artışı gerçekleşti.

 57'i yurt dışı, 45'i yurt içi olmak üzere 102 çağdaş sanat galerisinin ve 612 sanatçının katılımıyla 22-25 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen 7. Contemporary Istanbul, yerli ve yabancı sanatseverleri ve koleksiyonerleri İstanbul'da bir araya getirdi. 

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding'in üstlendiği 7. Contemporary Istanbul, 5 gün boyunca yerli ve yabancı koleksiyonerleri ve sanatseverleri buluşturdu.Yerli ve yabancı 1.200 koleksiyoner,yurt dışından 150 ve yurt içinden yaklaşık 350 basın mensubu fuarı izledi. 

Akbank Private Banking, 6. kez ana sponsorluğunu üstlendiği Contemporary Istanbul'a katılan VIP misafirlere özel hazırladığı lounge alanında Murat Germen'in İstanbul'a ait fotoğraflarını sergiledi. Aynı zamanda AkSigorta kanalı ile fuar boyunca alınan eserleri sigortalama çalışmasını yaptı. 

2. kez fuarın ortak sponsoru olan Zorlu Center, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi olarak Zorlu Center Yayınları'nın ikincisi "Obje'ct" kitabının lansmanını yaptı. Yane Çalovski'nin işlerine odaklanan kitabın editörü Başak Şenova ve Yane Çalovski, CI Dialogues kapsamında sanatseverlerle buluştu. Zorlu Center Yayınlarının 3.sü "Making of: Architectural Objects" projesinde yer alan ve fotoğrafları Cemal Emden tarafından çekilen 10 mimari yapının fotoğraf seçkisi Zorlu Center Lounge sergi alanında görüldü. 

2012 yılında ilk kez ortak sponsor olan Yıldız Holding'in Contemporary Istanbul'da açtığı Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, çocukları çağdaş sanatla tanıştırdı ve dört gün boyunca çocuklara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir sanat ortamı sağladı. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.