Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na yol eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na yol eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılan, Başakşehir Şehir Hastanesi yolu ile ilgili, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açılışında yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

“İNŞAATI YARIM BIRAKAN BELEDİYE VAR”

"Buranın yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul'un bir belediyesi var. Hemen Ulaştırma Bakanlığımızı devreye soktuk. Şu anda bir taraftan yol yapılıyor bir taraftan da metrosunu yapıyoruz ve Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yanına metro da gelecek.

İMAMOĞLU: ‘OLMASI GEREKEN BUYDU’

İmamoğlu, “Olması gereken buydu” diyerek, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yolunun eksik kalan kısmını yapma kararı alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teşekkür etti.

“BİZ GÖREVE GELMEDEN DURDURULMUŞTU”

İBB Başkanı Ekrem İmamolu’da şehir hastanesi yolu ile ilgili ‘Hastaneye ulaşan yol inşaatının, kendileri göreve gelmeden tam 1 yıl önce durdurulduğunu’ belirtmişti.

İşte İmamoğlu’nun hastane açıklaması:

Bildiğiniz gibi yarım kalan yolun yapılması konusunda, göreve geldikten kısa süre sonra girişimlere başladık. Taki, 25 Kasım 2019 günü saat 18:00’de Sayın Vali’miz, ben, Genel Sekreter’imiz ve ilgili genel sekreter yardımcımız Valilik’te bu konunun çözümü için görüşmeler gerçekleştirdik.

“KAYNAK YETERSİZLİĞİ İLE, İBB’NİN DEVAM ETMESİ ZOR”

Kaynak yetersizliği nedeniyle, sürece, İBB’nin devam etmesi zordu. Yaklaşık 1 yıla aşkın süredir de inşaatın durduğunu kendilerine aktardık.

Hastane yolunun tamamlanması da birinci öncelik olarak toplantıda ele alındı. Sayın Vali’miz ile konunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na götürülmesi ve inşaatın bakanlık tarafından sürdürülmesi konusunda fikir birliğine varmıştık.

Kasım ayından ta ki 1 Nisan tarihine kadar, bu yol için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mızdan bir geri dönüş ya da bir adım gelmemişti. Bize iletilmedi.

Sonra yapılan açıklamayla, bakanlığımız süreci yürüteceğini belirtti. Bu da mutluluk verici. Umarım kısa zamanda İstanbulluların hizmetine bu yol girer.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.