Dedeler torunlarıyla fidan dikti

Dedeler torunlarıyla fidan dikti

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, dedeler ve torunları birlikte fidan dikti.

  Pendik Belediyesi tarafından, Velibaba Mahallesi’nde fidan dikimi gerçekleştirildi. Organizasyona; Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, protokol üyeleri, çok sayıda vatandaş ile dedeler ve torunları katıldı.

  Belediye Başkanı Kenan Şahin yaptığı konuşmada, "Aslında şehrimizin her tarafında; gerek büyükşehir belediyemiz, gerek ilçe belediyemiz, gerekse orman bölge müdürlüğümüz tarafından fidanlar dikiliyor. Esas olan bu fidanların korunması, gelecek kuşaklara ulaştırılması. Bunun için 7'den 77'ye herkese sorumluluk düşüyor. Çocuklarımızın ağacı dikerken o hassasiyeti yaşaması lazım ki, sonra onları korusunlar. Tabi tecrübelilerimiz Türkiye'de ormanın, ağacın ne demek olduğunu biliyorlar. Eski zamanlarda Anadolu'nun her tarafı yemyeşildi. Bugün bozkır bir Anadolu varsa bunun sorumlusu biziz. Şimdi yeniden o bilince erişmek için hep beraber bir aradayız. Dedeler de burada torunları da burada. Yeşil bir coğrafya için birlikte mücadele etmekten başka, çalışmaktan başka seçeneğimiz yok" dedi.
  Geleceğe yönelik yeşillendirme ve insanları bu konuda bilinçlendirme projelerine de değinen Başkan Şahin, "Pendik'te 4 yıldır, her yıl 100 bin fidan dikmeye gayret ediyoruz. Tabi bu fidan dikim çalışmalarımız kadar önemli olan bir başka şey de, ağaca, çiçeğe, yani yeşile olan sevginin arttırılmasıyla ilgili çalışmalar. Önümüzdeki günlerde de, bu sefer küçük boy çiçeklerle mutlaka çocuklarımızın kendilerinin, belki bahçeler olmasa bile, evlerinin içinde yetiştirebilecekleri bir çalışma da var. Yine yeşile olan sevginin, yeşile olan duyarlılığın artması için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
Torunlarıyla birlikte fidan dikmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren dedeler ise, "Çocuklara ağaçları sevdirmek, böyle etkinliklerin devam etmesi, gerçekten çok güzel ve mükemmel bir şey. Belediyemize teşekkür ediyorum. Burada herkesin aynı duyarlılığı göstermesi gerekir. Tabi yeni nesiller için çok güzel bir duygu. Torunlarımıza ağaçları sevdirmek en güzel miras" şeklinde konuştu.
Ağaç dikmenin çok güzel olduğunu belirten torunlar da, çok eğlendiklerini söyledi. Fidanlarını birlikte diken dedeler ve torunlar, hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.