Demet Akbağ başarısının sırrını açıkladı

Demet Akbağ başarısının sırrını açıkladı

"Role büründüğüm her karakterde bir şeyi fark ederim ve bulurum kendimde. Karakter ne olursa olsun ben mutlaka içine bir tutam gerçek ‘Demet’ koyuyorum."

TÜRSAK Vakfı’nın internette düzenlediği “Senaryo Sohbetleri”ne katılan usta oyuncu Demet Akbağ, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı. “Rolünüzü neye göre seçersiniz?” sorusuna cevap veren Demet Akbağ, “Hikâyeyi okuduğum zaman o rol zaten beni bir şekilde etkilemeyi başarır ve kendini seçtirir” cevabını verdi.

Senaryoyu okur okumaz o karakteri bir şekilde oynayacağını hissettiğini söyleyen Akbağ, bunun oyunculara özgü içgüdüsel bir şey olduğunu belirtti.

‘OLMAZSA OLMAZLARDAN BİRİ DE MİZAH ANLAYIŞIDIR’

Akbağ, oyunculuğa dair görüşlerine şu cümlelerle devam ettirdi: “Farklı karakterleri keşfetmeyi, onlara bir şey söyletmeyi ve onları anlamaya çalışmaya çok önem veriyorum. Oynayacağım kadın karakter her seferinde çevremdeki birilerinin karışımı oluyor. Bir oyuncu için olmazsa olmazlardan biri de hiç kuşku yok ki mizah anlayışıdır. Zamanlama ve mizah anlayışı bir oyuncunun en büyük zenginliğidir. Bu perspektiften baktığınızda oynadığınız karakter tek boyutlu olmaktan çıkıp çok boyutlu hale dönüşür”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.