Denizlerde avlanma sezonu 1 Eylül 2021 tarihinde başlayacak,

Denizlerde avlanma sezonu 1 Eylül 2021 tarihinde başlayacak,

Geçen yıl corona virüs ve Marmara Denizi'ndeki müsilaj nedeniyle zor günler geçiren balıkçılar, bu sezondan umutlu olduklarını belirterek, palamut, çinekop ve hamsi bolluğu yaşanacağını ifade etti.

Av yasağı 1 Eylül’de sona eriyor. Balıkçılar “vira Bismillah” diyerek açılmayı bekliyor. Müsilajdan sonra ilk ağlarını atacak olan balıkçılar, hazırlıklarına devam ederken bol ve bereketli bir av sezonu geçirmeyi hedefliyor.

BALIK SEZONU NE ZAMAN AÇILIYOR?

1 Eylülde denize açılmayı bekleyen balıkçılar bol ve bereketli bir av sezonu geçirmeyi hedefliyor. Müsilajdan sonra ilk ağlarını atacak olan balıkçılar bereketli bir av sezonu geçirmeyi bekliyor.

BALIKTA BOLLUK BEKLENİYOR

Yeni av sezonu için hazırlık yaptıklarını söyleyen 40 yıllık balıkçı Önder Dedeler, geçen yıl pandemi ve Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirtti. Dedeler, “Büyük bir heyecanla sezonu bekliyoruz. Ancak geçen yıl biliyorsunuz hem pandemi nedeni ile denize açılamadık, hem de sezon sonlarına doğru bir müsilaj musallat oldu. Bu nedenle ağlarımız zarar gördü ve işimizi yapamadık ve çok zarar ettik. Yakalanan balıklar için de televizyonlarda yemeyin gibi şeyler söylediler. Oysa balıklarımız tertemizdi. Bizim balıklar da gitti bedavaya; neşemiz kalmadı. Geçen sene yakaladığımız balıklar zaten mazot parasına yetmiyordu. Ama bu sene palamut ve çinakop, hatta hamsiden çok umutluyuz. Şu anda denizde musilaj yok denecek kadar az. O kadar olacaktır. Karadeniz’deki arkadaşlardan güzel haberler alıyoruz. Bu sene Karadeniz iyi gözüküyor. Yaşayıp göreceğiz. İnşallah bu yıl bolluk olacaktır” diye konuştu.

1 Eylül’de ‘Vira bismillah’ diyeceklerini söyleyen balıkçı Cemal Akbaş, “Biz Tekirdağlı balıkçılar olarak, av yasağı olduğu dönemde de çapari ile balık tutmaya devam ettik. Hazırlıklarımız neredeyse tamam. Müsilaj geçen yıl bizleri mahvetti. İnşallah bu sezon çinekop ve palamut bol bekliyoruz. İstavrit zaten var, Lüfer bekliyoruz. İnşallah yine müsilaj olmaz, bizler de güzel balıklar tutarız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.