Devler Ligi’nde çeyrek finalistler!

Devler Ligi’nde çeyrek finalistler!

Real Madrid'i iki maçta da 2-1 yenen Manchester City çeyrek finale yükselirken Lyon'u sahasında 2-1 yenen Juventus, Ronaldo'nun kulüp tarihine geçtiği karşılaşmada ilk maçtaki mağlubiyet nedeniyle Devler Ligi'ne veda etti.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş karşılaşmalarında nefes kesen maçlar oynandı. İlk maçta Real Madrid'i 2-1 yenen Manchester City, rövanş maçında sahasında İspanyol devini ağırladı. 

Karşılaşmanın 9. dakikasında Raheem Sterling ile 1-0 öne geçen Manchester City, 28'de Karim Benzema'nın golüne engel olamayınca ilk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarının 68. dakikasında Raphael Varane'ın hatası sonrası Gabriel Jesus'un attığı golle Manchester City 2-1'lik üstünlüğü yakaladı ve bu skorla sahadan galip ayrıldı. 

City bu sonuçla çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Gecenin bir diğer maçında ise Juventus sahasında Fransız ekibi Lyon'u ağırladı. İlk maçta güçlü rakibi Juventus'u 1-0 yenen Lyon, rövanş mücadelesinin 12. dakikasında Memphis Depay'ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

Ancak 43. dakikada Cristiano Ronaldo sahneye çıktı ve penaltıdan attığı golle durumu 1-1'e getirirken ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da baskısını sürdüren Juventus, 60'ta yine Portekizli yıldızı ile golü buldu ve 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Juventus 2-1'lik galibiyete rağmen ilk maçta aldığı yenilgi nedeniyle Devler Ligi'ne veda etti.

Juventus'un yıldızı Ronaldo, attığı iki golle Juventus tarihinde bir sezonda en fazla gol atan futbolcu (37) olmasına rağmen bu performansı turu getirmeye yetmedi.

Öte yandan sakatlıktan kurtulan milli futbolcu Merih Demiral maçta süre almadı.

Şampiyonlar Ligi'nde bu gece Barcelona-Napoli ve Bayern Münih-Chelsea karşılaşmaları oynanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.