Devlet Tiyatrosu'nda ensest ve grup seks propagandası!

Devlet Tiyatrosu'nda ensest ve grup seks propagandası!

Geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Gelişmiş ülkelerin hiç birinde devlet eliyle tiyatroculuk yapılmaz” diyerek sert bir şekilde eleştirdiği Devlet Tiyatroları’nın İstanbul sahnelerinde sergilenen ve hem ensest ilişkiyi hem de grup seksi sır

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Beykoz, Küçükçekmece ve Cevahir sahnelerinde oynanan ve Alman yazar Marius von Mayenburg tarafından kaleme alınan oyunda anne ile oğlu arasında yaşanan ensest ilişki çok doğal ve sıradan gösterilirken grup seks de mizah kılıfı altında sunuluyor.

YAŞ SINIRI 13

Önce 8, daha sonra da 13 yaş sınırlaması konan oyunu izleyen yetişkin insanlar bile, iğrenç ve çirkin sahnelerin, sanat adı altında sunulduğunu kaydediyor. Oyunu çocuklarıyla birlikte seyreden bazı izleyiciler ise, çocuklarını böyle bir ortama getirdikleri için pişman olduklarını söylediler. Oyun çıkışı düşüncelerini İHA mikrofonlarına anlatan izleyiciler, Devlet Tiyatrosu’nda böyle bir rezalete nasıl müsaade edildiğini anlayamadıklarını ifade ettiler.

ENSEST VE GRUP SEKSİ NORMAL BİR ŞEYMİŞ GİB GÖSTERİYOR!

Genel olarak tiyatro eserlerindeki küfür ve argo sözleri bir yere kadar normal karşılayan izleyiciler ensest ilişki ve grup seksin normal bir ilişkiymiş gibi gösterilmesini kabul etmenin mümkün olamayacağını belirttiler.
Oyunda çok çirkin biriyken estetik ameliyatla yakışıklı bir erkek olan Lette’nin yaşlı bir kadınla ve kadının eşcinsel oğluyla ilişkisi sahneleniyor. Bununla da yetinmeyen oyunda yaşlı kadın ve oğlunun ensest ilişkisi bardağı taşıran son damla olarak dikkat çekiyor.

İZLEYİCİLER İSYAN ETTİ

Büşra Erimli (yüksek lisans öğrencisi)

Oyunu izledim, ancak bazı sahnelerini çok aşırı buldum. Oyuna erkek kardeşim ve onun bir arkadaşıyla gittim ve bazı sahnelerde rahatsız oldum. Oyuna konan 13 yaş sınırı yeterli değil. Çünkü oyunun içerisinde bir takım ensest ilişkiler ve grup seksi gibi ifadeler var. Bu durumu küçük bir çocuğa açıklayamazsınız.

10 yaşındaki minik izleyici

Tiyatroyu çok seviyorum, ancak bu oyundaki bazı sahnelerden kelimelerden çok rahatsız oldum.

Aslı Şimşek (bankacı)

Devlet Tiyatrosu gibi bir kurumda izlediğim oyunun bana bir şey katmasını beklerdim. Ancak bu oyunda böyle bir durum söz konusu olmadı. Üstelik oyunda anne ile çocuğun çarpık bir ilişkisi vardı, bu durum hiç hoş değil. Hayal kırıklığına uğradım. Devletin denetimlerini daha iyi yapması görüşündeyim.

Tahsin Gülünay (avukat)

Oyunda ensest ilişkinin olması ve bunun oyunda tepkisiz bir şekilde devam etmesi Türk kültürüyle taban tabana zıt bir durum. Devlet kontrolünde olan bir yerde sahnelenen oyunun konusunun bu şekilde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca oyunu seyreden bir kadın izleyici de "oyunun içinde yer alan bir çok sahne 14 yaş sınırının çok üstünde. Oyunda genelde uygunsuz davranışlar söz konusu.13 yaşındaki kızımı getirmemekle doğru bir iş yapmış olduğumu düşünüyorum" diyerek oyuna tepkisini dile getirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.