DHKP-C'nin uyuşturucu rekabetine polis engeli

DHKP-C'nin uyuşturucu rekabetine polis engeli

Geçtiğimiz Pazartesi günü Maltepe'de yapılan terör operasyonunun sonucu ile ilgili bilgiler basınla paylaşıldı. DHKP-C örgütü ve uyuşturucu satıcılarına karşı düzenlendiği açıklanan operasyonda 34 kişi gözaltına alınırken, uyuşturucu, tabanca ve pompalı t

 Terör ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde yasa dışı terör örgütü DHKP-C ve uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği helikopter destekli operasyon polis kamerasıyla görüntülendi. 

Terör ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı ekipler geçtiğimiz pazartesi günü çevik kuvvet polisinin de desteğiyle Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde yasa dışı DHKP-C örgütüne ve uyuşturucu satıcılarına yönelik yaklaşık 1000 polisle ortak operasyon düzenledi. Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonun görüntüleri bugün basına teşhir edildi. Görüntülerde şafakla birlikte operasyon adreslerine giden polis ekipleri yolda yoğun sis nedeniyle trafikte zor anlar yaşadığı görülüyor. Helikopterin de yukardan destek verdiği operasyonda polislerin eve baskın düzenlediği görülüyor. Polis köpeğinin de katıldığı operasyonlarda evde yapılan aramalar ve zanlıların bir internet cafede gözaltına alınma anları kameraya yansıyor. 

Helikopter desteğiyle düzenlenen ortak operasyonda 9 silah ve bol miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili DHKP-C üyesi 13 kişi dahil toplam 34 kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan 1 yıllık çalışmalar sonucunda başta Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Fatih olmak üzere toplam 7 ilçede düzenlenen operasyonlarda 354 gram esrar, 2 hassas terazi,113 gram kokain, 128 gram bonzai uyuşturucusu, 2 suikast tabancası, 1 pompalı tüfek, 6 tabanca ele geçirilmişti. 

DHKP-C SATICILARI TASFİYE EDİYORDU
Öte yandan Terör ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Maltepe Gülsuyu Mahallesinde ortak düzenlediği operasyonda yasa dışı DHKP-C örgütü üyesi 13 kişi ve " sokak torbacıları" diye tabir edilen 6 uyuşturucu satıcısı gözaltına alınmıştı. Fatih'te düzenlenen narkotik operasyonunda ise 21 uyuşturucu satıcısı yakalanmıştı. Ayrıca Maltepe Gülsuyu Mahallesinde etkili olan yasa dışı DHKP-C örgütünün buradaki "sokak torbacıları" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarını tasfiye edip kendilerinin yerleşmeye çalıştıkları öğrenildi. Örgüt üyelerinin semt sakinlerine, "Biz sokakları uyuşturucu satıcılarından, fuhuş yapanlardan, hırsızlardan temizliyoruz" deyip sempatilerini kazanmaya çalıştığı belirtildi. 

Michael lakaplı Mikail Ö.'nün lideri olduğu uyuşturucu şebekesinin hırsızlık, yankesicilik gibi suçlardan toplam 130 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.