Doktorlar Meslektaşlarına Yönelik Şiddeti Protesto Ettiler

Doktorlar Meslektaşlarına Yönelik Şiddeti Protesto Ettiler

İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup doktor, meslektaşlarına yönelik şiddeti "Sağlıkta şiddete son" yazılı pankartla protesto etti.

 İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup doktor, Maltepe Esenkent Mahallesi'ndeki 17 nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya geldi. "Sağlıkta şiddete son" yazılı bir pankart açan doktorların adına İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emel Atik basın açıklaması yaptı. Atik yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı verilerine göre her gün 30 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını ifade ederek, 22 Mart Cuma günü Maltepe 17 nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Arzu Pınar, Turan Biçer'in hasta yakını tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldığını iddia ederek, durumu şiddetle protesto ettiklerini söyledi. 

 Atik, hekimlerin sağlık ortamında şiddet yaşamaktan, yaralanmaktan, ölmekten ve intihara sürüklenmekten bezdiklerini belirterek, bütünüyle güven esasına dayanması gereken hasta-hekim ilişkisinin 'ölümcül travmalara' dönüştüğünün görülmesini, Sağlıkta Dönüşüm Programının birinci basamak dahil bütünüyle durdurulmasını, Aile Sağlığı Merkezleri'nin güvenliğinin de diğer kamu sağlık kurumları gibi kamu eliyle sağlanmasını ve burada çalışan sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının oluşturulmasını talep ettiklerini kaydetti. 


 Öte yandan basın açıklaması sırasında doktorlara tepki gösteren bir kişi yine doktorlar tarafından uzaklaştırıldı. 


 İstanbul Tabip Odası üyeleri açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.