Dolar ve euro yükselişini sürdürüyor

Dolar ve euro yükselişini sürdürüyor

Döviz kurlarında yukarı yönlü hareketler üst üste 4. gününe girdi. Dolar/TL 7,14'ü geçerken euro/TL ise 8,70'e dayandı.

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda fiyatlanacak önemli bir veri akışının olmadığı yeni günde, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Finansal Hizmet Komitesi sunumu, Almanya büyüme verileri öne çıkıyor. Geçtiğimiz hafta ortasında 6,90'ın da altına çekildikten sonra dolar/TL'de cuma günüyle birlikte başlayan yükseliş trendi üst üste 4. gününde de devam ediyor. Sabah saatlerinde 7,10'un altında seyreden dolar/TL, piyasaların açılmasıyla birlikte yeniden yönünü yukarı çevirdi ve 7,15'e yaklaştı. Benzer grafikleri çizen euro/TL'de ise 8,6935'ler görüldü. Euro/TL , geçen hafta 8,36 ile son 6 ayın en düşük seviyelerindeydi. 

7,10 seviyesi kritik

Vakıf Yatırım tarafından paylaşılan bilgi notunda 7,10'un üzerinde kalıcı olup olmayacağının önemine değinildi. Kurumdan paylaşılan değerlendirme şöyle:

"Dolar/TL haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta TCMB PPK toplantısı ve Fitch'in görünüm güncellemesi ardından nispeten yatay seyreden TL'de, bu haftaya başlarken diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olarak dolara karşı değer kaybı görüldü. Dün kısa vadede önemli direnç olarak takip ettiğimiz 7.10 seviyesinin üstüne ataklar görsek de henüz bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanmış değil. 7.10 seviyesinin üzerinde kapanışlar görmemiz halinde bir süre yukarı yönlü baskı görülebilir. Aşağıda ise 6.90 seviyesini destek olarak izlemeye devam ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.