Dolar/TL haftanın son gününe 7,14'ten başladı

Dolar/TL haftanın son gününe 7,14'ten başladı

Tarihi seviyelerini 7,27'nin üzerine taşıyan dolar/TL, haftanın son gününe 7,14 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,75'den açıldı. Küresel piyasalarda bugün açıklanacak olan ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin izlenecek.

Küresel piyasalarda ABD ile Çin arasındaki virüs gerginliği, yurt içi piyasalarda ise dolar/TL'de yaşanan hızlı yükseliş hareketi baskı oluşturmaya devam ediyor. ABD ile Çin arasında gerçekleştirilen telefon trafiği dün piyasaların moralini artırdı. Haftanın son işlem gününde ABD vadelileri yüzde 1'lerin üzerinde artıda seyrederken Asya borsalarının tamamında primler söz konusu. Asya'da yüzde 2,5 civarı değerlenen Japonya NIKKEI 225, yüzde 2,5 civarı artıda.

Dün oldukça hareketli bir gün geçiren dolar/TL kuru, tarihi seviyelerini 7,27'nin üzerine taşıdıktan sonra 7,07'ye kadar çekildi ve günü 7,09'dan tamamlamıştı. Bugün saat 09.30'da dolar/TL, 7,1530; euro/TL 7,7620 seviyelerinden el değiştiriyordu.

Petrol fiyatlarında toparlanma çabası sürüyor

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesinin talepte artışı tetikleyeceği umutlarının desteği ile toparlanma çabasını sürdürüyorlar. Ancak talepte canlanma başlasa bile stokların bir süre daha artmaya devam edeceği değerlendirmeleri petrol fiyatlarında hızlı yükselişler yaşanmasının önüne geçiyor.

Bugün brent petrolün varili düne göre yüzde 3 civarı artışla 30,30 dolar seviyesinden, NYMEX'de Batı Teksas petrolü de yüzde 4,8 yükselişle 24,66 dolar/varilden işlem görüyor.

Altın fiyatları 2 haftanın zirvesine yakın

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatırımcıların güvenli liman arayışları yine altın fiyatları yukarı çekti. Bugün açıklanacak istihdam rakamlarının koronavirüsün ABD ekonomisine etkisi konusunda karanlık bir tablo ortaya koyacağı endişeleri bir kısım yatırımcının altına yönelmelerine neden oldu.

ABD'de tarım dışı istihdamın Nisan ayında 22 milyon gibi rekor bir düşüş gösterdiğine işaret etmesi beklenen veri öncesi uluslararası piyasalarda spot altın 1.720 dolar/ons seviyesini gördü. Saat 09.30'da spot altının ons fiyatı 1.718 dolar seviyesindeydi.

Ancak analistler, altına yatırımcıların daha büyük ilgi göstermesi için 1.750 dolar/ons seviyesinin geçilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Günün Ajandası

- TÜİK finansal yatırım araçları reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00). 
- Hazine ve Maliye Bakanlığı nakit dengesi, iç borç çevirme oranı verilerini açıklayacak (17.30).
- ABD'te toptan stoklar (17.00), Baker Hughes sondaj kule sayıları(20.00

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.