Dostlarından Kamil Sönmez'e destek

Dostlarından Kamil Sönmez'e destek

Sanatçı arkadaşları, geçirdiği hastalık sebebiyle uzun süre tedavi gören Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez'e vefa gecesi düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı gecede duygu dolu anlar yaşandı.

Geçirdiği hastalık sebebiyle tedavi gören Türk Halk Müziği Sanatçısı Kamil Sönmez'in 45. Sanat Yılı dolayısıyla sanatçı arkadaşları tarafından düzenlenen 'Kamil Sönmez'e Vefa Gecesi' Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Geceye, Eylül ayında Sönmez'i tedavi gördüğü hastanede de ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ahmet Özhan, Volkan Konak, Yavuz Bingöl, Arif Sağ, Oktay Kaynarca ve İzzet Altınmeşe'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, bazı CHP'li Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kamil Sönmez'i anlatan bir VTR ile başlayan gece, törene katılan sanatçıların mini konserleriyle devam etti. Ardından sahneye geceyi organize eden sanatçılar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kamil Sönmez çıktı. Kılıçdaroğlu, Sönmez'e gece anasına plaket takdim etti. 

'SANATÇI AYKIRIDIR'
Daha sonra konuşan Kılıçdaroğlu, Kamil Sönmez'in yanında olmanın kendisi için bir gurur olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Kamil Sönmez'in Türkiye'nin ortak paydası olduğunu aktardı. Sanatın herkesin önem vermesi gereken bir alan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sanatçı hepimizin baş tacı etmesi gereken kişilerdir. Bir toplumda varlığımızın temel nedeni sanattır, sanatçıdır. Dünyanın bütün uygar ülkeleri sanata da, sanatçıya da değer vermişlerdir. Sanatçı elinde meşalesiyle toplumu aydınlatan, rüzgara karşı yürüyen kişidir. Aykırı bir kişidir çünkü geleceğimizdir." dedi. 


Türkiye'de sanatçıların ezildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bana derseniz ki 'Çok mu zulmettik?' 'Evet' Onlara gereken değeri vermedik. Onları bazen acılarıyla baş başa koyduk." dedi. 

'İKİ AİLEM VAR'
Kılıçdaroğlu'ndan sonra söz alan Kamil Sönmez de, konuşmasının başında geceyi organize eden tüm dostlarına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Konuşması sırasında yer yer duygulandığı ve sesinin titrediği görülen Sönmez, "Ben bu gün bu hastalık sırasında iki şeye inandım. Benim iki kocaman ailem var. Birincisi Sönmez ailesi ikincisi de sizler… Hepiniz, sanat camiası. Ayrıca ben burada çok özel bir teşekkür etmek istiyorum. Ben bir ağabeyime, sayın Olgun Sönmez'e bu işin başından beri bana destek verdiği için teşekkür ederim." ifadesini kullandı. Sönmez'in konuşmasının ardından eşi Yıldız Sönmez de sahneye davet edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.