Dünya çocukları ‘Bir Dünya bırakın’ diye Türkçe seslendi

Dünya çocukları ‘Bir Dünya bırakın’ diye Türkçe seslendi

Dünya’nın dört bir tarafında Türkçe dahi bilmeyen çocuklar, 23 Nisan Bayramı nedeniyle Türkçe olarak ‘Bir Dünya Bırakın’ isimle eseri seslendirdi.  

Maltepe Üniversitesi çatısı altında yer alan Çocuk Üniversitesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında özel bir buluşmaya imza attı.

DÜNYA’NIN 4 BİR YANINDAN 21 ÇOCUK

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapanan dünyanın dört bir yanından 21 çocuk, “Bir Dünya Bırakın” isimli şarkıyı ezberleyip, birlikte seslendirdi. Hayatlarında ilk kez bir Türkçe şarkı ezberleyen miniklerin performansları hem gülümsetti hem de duygulandırdı.

Küresel çapta etkili olan koronavirüs salgını sürecinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın tüm çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı unutulmadı.

Maltepe Üniversitesi bünyesinde üstün yetenekli çocuklara akademik eğitim veren Çocuk Üniversitesi, Kore’den Almanya’ya, İran’dan Avustralya’ya dünyanın dört bir yanından çocukları bir şarkı etrafında topladı.

Proje için 17 farklı ülkeden 21 çocuk, evlerinde kameranın karşısına geçti ve “Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara” isimli 23 Nisan Bayramı’nın simgeleşmiş şarkısını seslendirdi.

turkce-bilmeyen-dunya-coculari-sarki-soyledi1-001.jpg

HAYATLARINDA İLK KEZ BİR TÜRKÇE ŞARKI

Hayatlarında ilk kez bir Türkçe şarkı ezberleyen ve kamera karşısına geçen miniklerin performansları hem gülümsetti hem de duygulandırdı.

En güzel elbiselerini giyip, evlerinin en sevdiği köşelerinde şarkı söyleyen çocuklar arasında, Bosna Hersek’ten Dalila kedisini kucağına alıp tempo tutan da, Almanya’dan Reil gibi oyuncakları arasından şarkı söyleyen de oldu.

Çocuklar arasında özellikle kardeşlerin performansları projeye renk kattı. Avusturalya’dan Henry ve Arly, Çin’den William ve Mia, Çad’dan Fatime ve Hattie ile Kore’den Hana ve Sun, şarkıyı söylerken dilleri yeterince dönmemesine rağmen neşeleri ve gayretleriyle dikkat çekiyor.

“BİR DÜNYA BIRAKIN” 1979 YILINA DAYANIYOR

23 Nisan için çocukların seslendirdiği “Bir Dünya Bırakın” şarkısının tarihi 1979 yılına dayanıyor. Şiir Adnan Çakmakçıoğlu’ya, beste ise Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Sahil Aydoğan’a ait.

Şarkı, “1979 Dünya Çocuk Yılı" nedeniyle UNICEF tarafından Cenevre'de düzenlenen Uluslararası Çocuk Şarkıları Beste Yarışması'nda 47 ülke arasından birinci seçilmişti.

PROJEYE HANGİ ÜLKENDEN, KİMLER KATILDI?

İngiltere- Amelia Yarnell, Özbekistan- Mümtazbegim Rimbayeva, İtalya- Vittoria Longo, Azerbaycan- Zehra Rzayeva, Almanya- Levin Reil, Ukrayna- Elmira Dimitrashches, İran- Arshiya Iranizad, Kazakistan- İlber Nar, Bosna Hersek- Dalila Lindov, Suriye- Rama Haji Hasan, Avustralya- Henry ve Arly Atayman, Çin Halk Cumhuriyeti- William ve Mia Zhang, Çad- Fatime and Hattie Adoum, Kore- Hana ve Sun Li, Fransa- Jean Zignani, Rusya- Daniel Evseec ve Türkiye- Ali Mazhar Matur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.