Dünyanın en büyük markaları geliyor

Dünyanın en büyük markaları geliyor

İstanbul 7-8 Aralık'ta uluslararası marka zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Amerika'dan Japonya'ya, Almanya'dan İtalya'ya markanın en yetkili isimleri İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen Marka Tescili

Aralarında Birleşmiş Milletler (BM)'e bağlı Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ile Avrupa Birliği (AB) Marka ve Tasarım Ofisi (OHIM) yetkililerinin de bulunacağı zirve, uluslararası marka tescili olmadan dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan Türk firmalarını yakından ilgilendiriyor. 

Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'ın da katılacağı zirvede, iki gün boyunca sunulacak tebliğlerle, uluslararası marka tescili ve koruması masaya yatırılacak. New York, Paris ve Londra başta olmak üzere dünya başkentlerine giremeyen Türk firmalarını bekleyen tehlikeler anlatılacak. 

MADRİD SİSTEMİ ANLATILACAK 

Sempozyumda, BM'ye bağlı Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) danışmanlarından AntoninaStoyanova, WIPO açısından uluslararası marka tescil (Madrid) sistemini anlatacak. Bu çerçevede Stoyanova, WIPO uygulamalarını ve Türk firmalarının WIPO'da karşılaştığı sorunlar ve bunların çözümlerini katılımcılarla paylaşacak. Çantası dolu gelen Stoyanova, WIPO Madrid Sistemine ilişkin kitap ve broşürleri katılımcılarla paylaşacak. 

AMERİKA'DAKİ UYGULAMALAR 

Washington D.C.'dekiArentFox Hukuk Bürosu'ndan avukat ve marka vekili Matthew R. Mills, Amerikan marka sistemini anlatacak. Mills, hem Amerikan Patent Ofisi'nin uygulamalarını hem de marka davalarına ilişkin yargı uygulamalarını paylaşacak. 

Paksoy Şirketler Grubu Başkanı Dr. Cahit Paksoy, Türk firmalarının Amerika'da markalaşması ve iş fırsatlarına ilişkin tecrübelerini paylaşacak. 

Fikri mülkiyet alanındaki uluslararası davalardan ve bu alandaki akademik çalışmalarıyla tanınan Avukat Dr. Cahit Suluk ise, sempozyumda Türk firmalarının, uluslararası marka tescili ve korumasındaki durumunu ortaya koyacak. Tescilsiz markalı ürünlerle ihracat yapan Türk firmalarının ticari ve hukuki risklerini örnekleriyle anlatacak olan Dr. Suluk, firmaların alması gereken önlemleri irdeleyecek. 

Marka davalarından ve marka tescilindeki tecrübesiyle tanınan Suluk &Kenaroğlu Avukatlık Bürosu'ndan Avukat Yasemin Kenaroğlu da WIPO Madrid Sistemi deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Kenaroğlu, Türk firmalarının WIPO sisteminde karşılaştıkları sorunları ve alternatif yolları gösterecek. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü İsmail Özarslan Konferans Salonu'ndaki sempozyum 7 Aralık 2012 tarihinde saat 09: 30'da başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.