E-5 üstündeki mülk sahipleri zengin oldu!

E-5 üstündeki mülk sahipleri zengin oldu!

İstanbul'da dönüşüm rüzgarları, merkezi semtlerdeki emlak talebini de artırdı. E-5 aksında metrekare fiyatları 5 bin TL'den başlıyor

 Tarihi merkezlere, Atatürk Havalimanı'na komşu, işticaret merkezlerinin de tam kalbinde yer alan Cevizlibağ-Merter-Bahçelievler- Veliefendi-Bakırköy E-5 aksında, peş peşe projeler açıklanıyor. 


Daha 3 yıl önce metrekare birim 
fiyatları  için 4 bin TL yüksek diye algılanıyordu; bugün projelerde  ortalama rakamlar 5-6 bin TL. İstanbul'da ilk  gecekondular  1940'larda Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesinde yapılmıştı. Bugün aynı bölgede, İstanbul' un  en pahalı  projelerinden  biri yükseliyor. 

OnaltıDokuz  projesi , emsal tartışmalarını beraberinde getirse de, bulunduğu bölgenin hem fiyat çıtasını yükseltti hem de nitelikli konut fiyatlarında rayiçleri. OnaltıDokuz'da, metrekare birim fiyatları daire şerefiyesine göre 7-8 bin doları  geçti. Bu projenin  hemen  yakınında yer alan Bahçelievler- Merter ve Veliefendi-Zeytinburnu akslarındaki projelerde de metrekare birim fiyatları 9 bin TL'ye kadar çıktı. Ağaoğlu My City Bahçelievler'de ise 3.5 yıl önceki lansmana göre yüzde 75-80'e varan fiyat artışları oldu.

 

METREKARESİ 10 BİN TL'Yİ BULDU

RE/MAX Abc'nin brokeri Selami Arpacı'nın verdiği bilgilere göre, My City Bahçelievler'de, daha geçen yıl, proje tesliminde 3.800- 4.500 TL olan metrekare fiyatları bugün, 5.500 TL'ye geldi. Projenin ve bölgenin rakamları, yaşanan bu artışa rağmen yine artmaya devam edecek. Bölgede markalı konut projelerinde, metrekare rakamı 10 bin TL'ye doğru gidiyor. Bölgedeki rezidansları ise ayrı tutmak gerekiyor. Hem konsept acısından farklı hem de metrekarede 7 bin doları buluyor.

 

PROJE ÜSTÜNE PROJE AÇIKLANIYOR

Cevizlibağ-Merter-Veliefendi aksında 4 yıl önce Kiptaş Merkez Evleri ve Saklıvadi Konakları gibi projeler gündemdeydi. Ağaoğlu My City Bahçelievler, bölgede fitili ateşledi. Bugün; Kiptaş SahilPark Evleri, RealIstanbul Konutları, Beyaz Topkapı Residence ve OnaltıDokuz'da yaşam başladı. Platform Merter ve RealIstanbul Exclusive ise baharda teslim edilecek. The Istanbul Veliefendi Konut/Residence, Sinpaş Ottomare Suites, Bakırköy Referans, İncirli Konakları inşaat halinde. Parima Residence ile Garage Merter Tower'ın ise inşaatına kısa süre içinde başlanacağı biliniyor.

 

ORTALAMA M² FİYATI 7 BİN TL

Bölgede, halen inşaatı süren Merter Platform Residence projesinde metrekare birim fiyatı ortalama 7.000 TL. 208 konutluk butik proje İncirli Konakları'nda da en pahalı daire 690 bin dolar. 164 metrekarelik bu 4+1'in metrekare birim fiyatı 4.200 dolara (7.500 TL) geliyor. Merter Parima Residence'de metrekare fiyatı ortalama 5 bin TL. E-5'e cepheli Realİstanbul Exclusive Residence'de metrekare fiyat aralığı 7.500-9.000 TL. Merter- Veliefendi aksında The Istanbul Residence ve Bakırköy Referans'ta da birim fiyatı ortalama 5 bin TL. Bakırköy-Veliefendi bölgesindeki butik projelerden Vezüv Konakları'nda da metrekare fiyatları 7-8 bin lirayı buluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.