Eğitim Bir Sen

Eğitim Bir Sen

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Yalçın Yayla, kamu personeline yapılacak ek ödeme oranları ile ilgili çıkarılan 666 sayılı yasayı eleştirdi. Yayla, yeni yasayla belirlenen ek ödeme ücretlerinin öğretmenlerin giderlerini karşılamadığını belirterek “Bu y

 Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Yalçın Yayla, sendika olarak gündemlerinde, eğitimcilere verilen ek ödemeler ve özgürlük olduğunu söyledi. Yayla, 666 sayılı yasayla çıkan ek ödeme kanununda adaletsizlik olduğunu ve eğitimcilerin insani haklarının ihlal edildiğini belirtti. “Bizim amacımız tüm çalışanları eşit orana getirmek. Tüm memurların, hizmet alanın da verenin de eşit hale gelmesini istiyoruz. Biz insanı konu alan bir sendikayız. 666 sayılı kanunla belirlenen ücretler, diğer kamu personellerine verilen ücretlerin çok altında. Bakanlık personeline verilen ek ödemeler arttırılıyor da, neden bu kadar kutsal bir hizmet veren öğretmenlerin arttırılmıyor?” diyerek düşüncelerini dile getiren Yayla , bu konunun “Toplu Sözleşme Masası’nın da ana konusu olacağını  söyledi.

“HÜKÜMETLE ANLAŞMAZLIĞA İMZA ATTIK”

Yalçın Yayla, öğretmenlere hak ettikleri ücretin verilmediği gibi, başörtüsü yasağıyla da insani haklarının ihlal edildiğini aktardı. Sendika olarak görevlerinin hakların hakkını savunmak olduğunu söyleyen Yayla,  bu konuyla vesayetle mücadele edeceklerini belirtti. Eğitim Bir- Sen Bayrampaşa İlçe Başkanı Rıfat Kavak da Başörtüsü yasağıyla, çalışma hayatının kadınlar için çekilmez bir hal aldığını ve inançlarından dolayı dışlanan başörtülü kadınlara özgürlük istediklerini söyledi. Kavak şöyle devam etti: “Hem ek ödeme ücretlerinde hem de başörtüsü kısıtlamasıyla şimdiye kadar mücadele ettik. Fakat hükümetle bir türlü anlaşamıyoruz. Hükümetle anlaşmazlığa imza attık.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.