Ekmek İsrafı Kampanyasında Ücretsiz Ekmek İzdihamı

Ekmek İsrafı Kampanyasında Ücretsiz Ekmek İzdihamı

Esenler’de, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na destek kapsamında ücretsiz ekmek dağıtıldı. Ekmek almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

 Türkiye genelinde başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na Esenler’den destek geldi. Esenler Kaymakamlığı, Esenler Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen kampanya kapsamında ilçede yaşayan vatandaşlar ekmek israfı konusunda bilgilendirildi. Dörtyol Meydanı’nda kurulan stantlarda bayat ekmekle yapılan yemek ve tatlılar vatandaşlara ikram edilerek, tarifleri anlatıldı. Törene Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediyesi Başkan Vekili Faruk Aydın, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, fırıncılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’de ciddi bir ekmek israfı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türkiye’de ciddi anlamda hatta insanı ürkütecek boyutlarda bir ekmek israfı var. Yılda üretilen 37 milyar ekmeğin iki milyarı boşa gidiyor. Bunun maddi karşılığı 1.5 milyar Türk lirasıdır. Bu 1.5 milyar Türk lirası bizim Türkiye olarak dünyada birinci olduğumuz un ihracatından elde ettiğimiz gelire eşittir. Ne kadar acı bir durum.”
 Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın, ekmeğin kutsallığına değinerek şunları söyledi: “Bizim toplumumuzda ekmek kutsaldır, başka bir yeri vardır. Yemin ettirmek istediğimiz de bile ekmek üzerine yemin ettiririz. O kadar kutsaldır. Biz belediye olarak bu kampanyaya sonuna kadar destek oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Esenler’de ekmekle ilgili fakirlerimize ekmek ulaştırmakla ilgili askıda ekmek kampanyası başlattık. Şu an Esenler’de 16 fırında ekmek vermeye devam ediyoruz. Bu 15 gün içerisinde kısmetse 30 fırına çıkarılacak.”
 İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise, ekmek israfını önlemenin her insanın başlıca görevi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekmekler insan için üretilir. İnsanın tüketmediği her ekmek israf edilmiş olur. Ekmek en fazla fırınlarımızda israf ediliyor. Bakkal ve bayilerimizin aşırı kâr hırsı ve haddinden fazla ekmek alıp satamadığı ekmekleri fırınlara iade etmeleri ekmek israfının en büyük sebebidir.” Konuşmaların ardından törene katılan konuklar stantları gezerek, ekmekten yapılan yiyecekleri tattı. Kampanya çerçevesinde ekmekler ücretsiz dağıtılınca izdihama neden oldu.
 Bayat ekmeklerden yapılan köfte tarifini veren Şef Sadettin Çobanoğlu, ekmeği çöpe atmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.