Ekolojik Pazar

Ekolojik Pazar

Feriköy Ekolojik Pazar’da ki esnaflar geçen kıştan beri pazarda elektrik sorunu olduğunu belirterek özellikle kış günlerinde zorluk çektiklerini ve ürünlerini sergileyemediklerini dile getirdiler.

 Pazarda 6 senedir satıcılık yapan Fatma Nazlı,  elektrik olmamasının pazarcıları mağdur ettiğini anlatarak “6 senedir buradayız. Son 2 senedir bu elektrik sorunu var. Geçen senede Belediye’nin elektrik borcu olduğu için elektriklerimizi kestiler ve biz kışın çok zorluk çektik. Sabah erkenden geliyoruz, karanlık. Ürünlerimizi sergileyemiyoruz. Gelen müşteriyle ilgilenemiyoruz. Havalar çok soğuk olduğu için de üşüyoruz.” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Geçen senede aynı mağduriyeti yaşadıklarını elektrikler gelene kadar türlü zorluklar çektiklerini belirten Nazlı, “Bu sene tekrar öğrendik ki yine elektrik borcu var ve elektriklerimiz yok. Bugün de arkadaşım Belediyeyi arayıp “Televizyoncuları çağıracağım” dediği için geldi.”dedi.  

‘Elektrik mağduru’ bir diğer Pazar esnafı Ayşe Güler ise, insanların konuşmaktan çekindiklerini belirterek şöyle dedi: “Böyle bir pazarda böyle bir elektrik kesintisinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Geçen senede aynısı oldu. Daha bugün geldi. Bütün Pazar suskun bekliyor. Konuşmuyorlar. Bir şeylerden çekiniyorlar. Geçen sene tahta başına 100 lira vermiştik. Diğer pazarlarda tahta 50’şer lira toplandığını söylüyorlar. Buna rağmen bizim elektriklerimiz yok. ”

Pazardaki bir diğer sorunun ise pazar gününe göre değişen tahta fiyatları olduğunu söyleyen esnaflar, ekolojik Pazar için tahta başına 10 lira, antika pazarı için 5 lira, diğer normal semt pazarları için ise 2’şer lira verdiklerini belirterek, “Aynı tahtaya neden  farklı fiyatlar veriyoruz” dediler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.