Elektrik ve doğalgaz zamlarının 1 yıllık faturası ortaya çıktı

Elektrik ve doğalgaz zamlarının 1 yıllık faturası ortaya çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre konutlarda kullanılan elektriğin fiyatı yüzde 32.3, doğalgazın fiyatı yüzde 34.7 yükseldi.

TÜİK elektrik ve doğalgaz için ödenen rakamları açıkladı. Aile bütçesinin en önemli giderlerinden olan elektrik ve doğalgaz için ödenen miktar geçen yılın aynı dönemine göre önemli ölçüde yükseldi.

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre konutlarda, 1 kilowatt saat elektrik için, tüketicilerin 2020 yılı birinci döneminde ödediği tutar bir önceki döneme göre %7,2, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %32,3 artarak ortalama 71,2 kuruş oldu.

Doğalgazda yaşanan artış ise elektrikten daha fazla. Buna göre konutlarda, 1 metreküp doğalgaz için tüketicilerin 2020 yılı birinci döneminde ödediği tutar bir önceki döneme göre %2,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %34,7 artarak ortalama 182,6 kuruş oldu.

SANAYİDE ARTIŞ DAHA DÜŞÜK

Sanayi tarafında yaşanan artış konutlara göre daha sınırlı kaldı. Buna göre sanayide 2020 yılı birinci dönem elektrik fiyatlarına bakıldığında, tüketicilerin 1 kilowatt saat elektrik için ödediği tutar bir önceki döneme göre %7,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %21,8 artarak ortalama 58,6 kuruş oldu.

Sanayide 2020 yılı birinci dönem doğal gaz fiyatlarına bakıldığında, tüketicilerin 1 metreküp doğal gaz için ödediği tutar bir önceki döneme göre %1,4 ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %13,2 artarak ortalama 189,0 kuruş oldu.

KARADENİZ’DE 320 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ

Türkiye ağustos ayında, Karadeniz’de Tuna1 adı verilen bölgede doğalgaz bulunduğunu resmen duyurmuştu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı duyuruda 320 milyar metreküp doğalgazın bulunduğu alana Sakarya Havzası adının verildiğini ifade etmişti. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Hedefimiz 2023’te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır.” demişti. (SÖZCU)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.