Elektrikli Hasta Yatağı Fonksiyonlar Nelerdir? 

Elektrikli Hasta Yatağı Fonksiyonlar Nelerdir? 

Elektrikli Hasta Yatağı Fonksiyonlar Nelerdir? 

 

Bireylerin, yatağa bağlı bir şekilde olmaları veya kısa süreliğine dahi olsun yatakta tedavi görmeleri durumunda hasta yatağı olarak dizayn edilmiş olan özel fonksiyonlara sahip yataklardan faydalanmaları mümkündür. Bazı durumlarda ise hastalar, yatağa bağlı bir şekilde uzun süre getirebiliyorlar. Bu zorlu süreç bazen çok fonksiyonel yatakları gereksinimi ortaya çıkarır.

Hastanın Hareket Etmesini Sağlayan Yataklar 

Havalı hasta yatağı olarak da nitelendirilen ve hastanelerde sıklıkla karşılaştığımız pek çok imkanı tanıyan özel olarak dizayn edilmiş ürünlerdir. Hasta yatağı, hasta yağ başta yatma pozisyonlarını değiştirme imkanı olmak üzere oturma, sağa ve sola doğru dövme şeklinde olanakları tanınır.

Elektrik ile çalışmasındaki en büyük avantaj ise genel itibari ile hastanın bu yatağı ister kendisinin kurabilmesi ister ise yakınında bulunan bir kişinin bunu kumanda aracılığı ile istediği pozisyona verebilmesidir.

Bacakların ve başın konumlandırılması aracılık eden bu yatakları zahmetsizce ayarlamak mümkündür. Böylelikle hasta, istemiş olduğu pozisyona uygun olacak bir biçimde, istediği zamanda yatağını ayarlayabilir bir hale getirecektir.

Hasta Yataklarında Yaşanan Gelişmeler 

Teknolojinin ilerlemesi ile beraber artık hasta yatakları çok hızlı bir biçimde değişmiş ve gelişmiş duruma geldi. Bu gelişmeler aracılığı ile hem hastanın hem de bakıcıların büyük kolaylık ile kullanacakları yatak çeşitleri ve fonksiyonel açıdan değişik yatak ürünleri geliştirildi.

Bir tek tuş ile hasta artık bütün pozisyonlara sahip olma özelliğini taşıyan bu yataklardan faydalanabilir. Elektrikli hasta karyolası sayesinde artık hastalar, tek başlarına kaldıkları bir durumda dahi gereksinimlerinin tamamını yine aynı şekilde tek başına yerine getirebilecek avantajları elinde tutar.

Hasta Yatağı Çeşitleri Nelerdir?

Hastalar açısından uygun bir şekilde dizayn edilmiş ve tasarlanmış olan yataklar, türlerine göre değişkenlik gösteren hasta yatakları, yatakların çeşitlerine göre her birinin değişik farklı özellikleri mevcuttur. Bu değişiklikler aracılığı ile hastanın, yatağı konumlandırmada ki karar verme sürecini çok daha pratik bir hale dönüştürüyor.

Kumanda aracılığı ile motorun hareket ettirilmesi başta olmak üzere hastanın istediği zamanlarda, kendisini istemiş olduğu pozisyonu vermesi avantajı ortaya çıkıyor. Ayarlanabilir otomatik özelliği ile pek çok avantajı vardır. Diğer tarafta bulunan korkuluklar aracılığı ile hastanın düşmesinin önüne geçilmiş olur ve hasta için hem daha güvenli hem de daha pratik bir hasta yatağı seçeneği ortaya çıkmış olur.

Hasta Yataklarından Faydalanma Seçenekleri 

Eğer ki bir hasta, uzun süreli olacak şekilde yatakta tedavi görecekse bu durumda hasta yatağının satın alınması seçeneği kendisi için daha ideal olacaktır. Diğer taraftan kısa süreliğine yatakta tedavi görülecekse eğer, bu durumda ise  hasta yatağı kiralama sureti ile faydalanmak mümkündür. 
 

Bahsi geçen tüm bu avantajlardan faydalanmak üzere özellikle de hastaların ya da hasta yakınlarının hasta yatağı fiyatları ile ilgili seçenekleri kontrol ettikten sonra kendileri açısından en ideal yatağı ürününe erişim sağlamaları mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.