Emir Sarıgül ihale olmadan iş veriyor

Emir Sarıgül ihale olmadan iş veriyor

Emir Sarıgül yine sansasyonlarına devam ediyor. Şişli’de yaz sokak şenlikleri yapabilmek için ihaleye çıktı. Fakat ihale tarihi gelmeden Şişli’de etkinliklere başlandı. Bu etkinliği yapan firmanın A 46 olması da ihalenin kime verileceğinin göstergesi oldu

EMİR SARIGÜL İHALELERE MÜDAHALE Mİ EDİYOR?

Emir Sarıgül kendisine bağlı olan Kültür Müdürlüğü’nün 2014 yılı yaz sokak şenliklerinin hizmet alımı için, 2014/55190 ihale kayıt numarası ile, 26.06.2014 tarihinde, saat 14.00’te yapılacak ihaleye rağmen Şişli’de Sokak etkinliği düzenlendi. Bu ihale gerçekleşmeden sokak şenliklerinin yapılması, bu etkinliği yapan Kültür Müdürlüğü’nün Emir Sarıgül’e bağlı olması ile bu ihalelere Emir Sarıgül’ün müdahale etmesi olarak yorumlanıyor.

Gazetemize gelen ihbar ve görüntüleri gönderen okurlarımız sokak şenlikleri ihalesinin şimdiden şaibeli hale getirildiğini ifade ediyor.

SOKAK ŞENLİKLERİ İHALESİNE

FESAT KARIŞTIRILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Bu etkinliği yapan firmanın ihale gerçekleşmeden, yıllardır Şişli’de fahiş fiyatlara, özel etkinlikleri alan A 46 firmasının yapması, bu ihalenin doğrudan A46 firmasına verileceğinin göstergesi olduğu belirtiliyor.

Bu durum hem ihaleyi alacak firmayı işaret ederken hem de ihaleye girecek diğer firmalara haksız rekabet ortamı oluşturulduğu ve yaşanan olaylarla da bu ihaleye fesat karıştırıldığı ifade ediliyor.    

A 46 ORGANİZASYON FİRMASI

RAMAZAN İFTAR İHALESİ ALMIŞTI

A 46 firması 2013 yılında Şişli Belediyesi’nden 22 trilyonluk ihale almıştı. Ayrıca bu firma aralıksız olarak sürekli rant getirecek ve fahiş fiyatlarla, yıllardır sürekli aynı ihaleleri alması da şaibeleri kuvvetlendiriyor. Bu firma bir organizasyon firması olmasına rağmen yıllardır sürekli Ramazan İftarları ihalelerini de almasıyla tüm iddiaların kuvvetlenmesine neden oluyor.  

AYNI FİRMAYA 13,5 TRİLYONLUK SOKAK ŞENLİĞİ

A 46 firmasının yine sürekli olarak yıllardır aldığı ihalelerden bir diğeri de Şişli’deki yaz sokak şenlikleri ihalesi. Firma eski parayla; 2013 yılında 6 trilyon 377 milyar, 2012 yılında 3 trilyon 860 milyar, 2011 yılında 3 trilyon 340 milyar olmak üzere toplam 13,5 trilyonlu sokak şenlikleri ihalesi aldığı ortaya çıktı.

2014 yılı yaz sokak şenlikleri ihalesini yine aynı firmaya verileceği iddia ediliyor. Bunun göstergesi olarak daha ihale olmadan sokak şenliklerini A 46 firmasının yapması oldu.

ŞİŞLİ 1 ETKİNLİĞE 6 TRİLYON HARCADI

BEYOĞLU 48 ETKİNLİĞE 640 MİLYAR HARCAYACAK

Beyoğlu Belediyesi içerisinde Şişli Belediyesinin çocuklar için şişme oyun grubunun yaptığı bir tek kalem etkinliğe harcadığı 6 trilyonluk etkinliğin bir benzeri olan çocuk oyun şenliğinin de yer aldığı toplam 48 adet etkinliğe 2014 yılındaki toplam kültür sanat kutlamalarına eski parayla 640 milyar harcayacak.

GÜNGÖREN YILDA 288 MİLYAR HARCAYACAK

Güngören Belediyesi’nin 2014 yılındaki toplam etkinlik bedeli de eski parayla 288 milyar. Bu rakamlara; Müzeler Haftası, Nevruz Kutlaması, Kütüphaneler Haftası, Dünya Çevre Günü, Ortak Kültürel Mirasın Korunması, Atatürk Haftası kutlamalarını yapılacak.

BU İHALE TAKİP EDİLMELİ

Şişli Belediyesi’nin bir tek organizasyonunu olan yaz sokak şenliklerinin bedeli ve ihaleyi kimin alacağı merak ediliyor. Bu ihalenin geçmiş yıllarda fahiş fiyatlara sürekli aynı firmaya verilmesi sebebiyle bu yılki yapılacak ihalenin mutlaka takip edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

MUHALEFETİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Şişli Belediyesi’nde muhalefet görevi yapan Ak Parti’yi böylesine büyük rantın yaratılacağı ihaleleri ve bu ihalelerden dolayı alınacak hizmetin takipçisi olmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.