Emir şoförü ve ortağını İnönü’ye danışman yaptı

Emir şoförü ve ortağını İnönü’ye danışman yaptı

Şişli Belediyesi Başkan Vekili ve Genel Koordinatör Emir Sarıgül; İsmet İnönü’nün torunu, Ak Parti’nin kuruculuk teklif ettiği Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye şoförü ve ortağını danışman olarak atadı.

 ŞOFÖRÜ SADULLAH ERGÜN BAŞKAN DANIŞMANI

Emir Sarıgül ilk önce şoförünü meclise alarak tüm tepkileri üzerine çekmişti. Yerel seçimlerden 10 gün sonra da, 1980 doğumlu olan şoförü Sadullah Ergün’ü, 1954 doğumlu İsmet İnönü’nün torunu Hayri İnönü’ye danışman olarak atamasıyla yine tepkileri üzerine çekeceğe benziyor.

ORTAĞI AHMET MERİÇ BAŞKAN DANIŞMANI

Emir Sarıgül’ün şoföründen sonrada ortağı olan Ahmet Meriç’i gelen yine gelen tepkiler üzerine meclis üyesi yapamamıştı. Bunun telafisi olarak ta 30 yaşındaki ortağı Ahmet Meriç’i de, Ak Parti’nin kuruculuk teklif ettiği Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye danışman olarak atandı.

HAYRİ İNÖNÜ KİMDİR?

Hasan Hayri İnönü, 4 Mayıs 1954 İstanbul'da doğdu. Türkiye Cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu. Sosyal Demokrasi Partisi'nin (SODEP) kurucu üyesi ve ilk genel başkanı Erdal İnönü de amcası olur.

İstanbul Maçka İlkokulundan mezun oldu. İstanbul Alman Lisesini bitirdi. Almanya’da Mannheim Üniversitesi İşletme fakültesinden mezun olduktan sonra, Harvard Üniversitesi Yatırım Değerlendirilmesi Sertifika Programını bitirdi. Ardından Almanya'da Frankfurt merkezli Almanya’nın en büyük sanayi holdinglerinden “Metallgeselschaft AG” şirketinde çalışmaya başladı.

Daha sonra İstanbul'da Etmaş AŞ, Kadirbeyoğlu İnşaat A.Ş, Deha İnşaat A.Ş., Kemer Yapı ve Turizm A.Ş., Garanti Balfour Beatty İnşaat A.Ş., Beko Elektronik A.Ş.'de, Arçelik A.Ş'de değişik kademelerde görev yaptı.

Hayri İnönü, 2009’da Şişli Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Şişli Belediyesi Bütçe Komisyonu Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda da Büyük Şehir Belediyesi Meclis üyesi ve İnönü ailesine ait vakıfların üyesidir.

İngilizce ve Almanca bilen Hayri İnönü, Dr. Nazlı (Kadirbeyoğlu) İnönü ile evlidir. Mehmet, Murat, Münci adlarında Üç oğlu vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.