EMITT fuarında Lezzete dair

EMITT fuarında Lezzete dair

Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerini gurme turizmine kazandıran Sahan Restoran, 17’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katıldı. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Türk mutfağının hak ettiği y

  Türk mutfağının bin bir çeşit lezzetlerini bir araya getiren Sahan Restoran, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 17’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katıldı. Gurme turizminin önemli yapı taşlarından olan Sahan Restoran, geleneksel Türk mutfağını fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere tanıttı. Fuarda gelen ziyaretçileri bilgilendiren Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Türkiye’nin tanıtımın mutfaktan geçtiğini belirterek, yemek kültürüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

  Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep yemeklerini dünyaya tanıtmak, Antep’e gelen ziyaretçilere yöresel yemekleri öğretecekleri bir eğitim vereceklerini belirterek, “Gurme turizmi denildiği zaman insanlar hemen yeme içme aklına geliyor. Tabi ki yenilip içilecek ama biz dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. Turizm olarak biz insanların Gaziantep’in lezzetli yemekleriyle, lezzetli kebaplarıyla anılır. Biz aynı zamanda bunları Gaziantep’e gelenlere de öğreteceğiz. Bir eğitim mutfağımız olacak. 3 günde kendilerinin evde yapabileceği Gaziantep yemeklerini öğreteceğiz. Böylelikle o yedikleri güzel yemekleri hem öğrenip, hem yiyecekler. Hem de bölgeyi gezip gelecekler” dedi.

  “Gelenekten geleceğe Gaziantep Yemekleri” bir kitap hazırlayarak 420 yemeği tanıtan Öztan, “Bu da Gaziantep’te bir ilk 2 bin Gaziantepli yaşlı kadınlarımızla, annelerimizle, ninelerimizle yaptığımız bir söyleşiden meydana çıktı. 2 bin kadının bir araya getirdiği, 2 bin tarihten 420 yemek tarifi oldu. ‘Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri’ diye kitabı kitapçılardan temin edebilirler” şeklinde konuştu.

“YEMEK BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ, KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

  “Herkes Türk mutfağına inovasyon diyor” diyen Tahir Tekin Öztan, “Ama ben inovasyona karşıyım. Çünkü bizim Türk mutfağımız zaten dünyada belli bir kriterde, belli bir yerde oturuyor. Biz aslına korursak, Türk mutfağına en büyük hizmeti yapmış oluruz. Yeniliği tatlarda değil de, sunumlarda yaparsak çok daha güzel olur. Çünkü biz zaten lezzetliyiz, zaten en iyisini yapıyoruz. Bunu korursak bize yeter. Her şehir bunu yapmalı. Her şehir kendi yemeğinde bunu yaparsa, herkes kendi kültürüne sahip çıkmış olur. Yemek bizim kültürümüz, kültürümüze sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN TANITIMI TÜRK MUTFAĞINDAN GEÇİYOR”

  Türk mutfağının hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Öztan, tanıtım konusunda ciddi atılımlar yapılması gerektiğini söyledi. Öztan, “Dünyada birinciyiz, ikinciyiz diye bir şey yapmamak bence yanlış. Türkiye’nin tanıtımı bana göre turizm, ama mutfağından geçer. Amerika olmayan kültürüyle, tarihiyle bütün dünyaya hükmediyor. Fast food yiyeceklerinin hepsi Amerika’nın. Amerika’nın mutfağı mı var diyoruz ama daha çocuklar 5 yaşındayken yemek kültürüyle Amerika’yı kafasına sokuyor. Biz yemeklerimizin tanıtımına çok daha önem vermeliyiz. Türkiye’nin tanıtımı Türk mutfağından geçiyor. Buna hep birlikte değer verirsek, bence Türkiye’yi dünyada istediğimiz gibi tanıtabiliriz” dedi.
 
EMITT Türkiye’nin tanıtımı konusunda önemli bir organizasyon olduğunu belirten Öztan ayrıca, Gaziantep’te Şirehan isimli eski 250 yıllık bir binayı otel şekline getirdiklerini söyleyerek, turizme katkı sunmak için çalıştıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.