En iyi İstanbul kareleri nereden çekilir?

En iyi İstanbul kareleri nereden çekilir?

İstanbul’un Manzara Noktaları / Gezginden İstanbul’da Çekim Yapılacak Yerler Tavsiyesi...

Baudelaire ‘Eski Paris artık yok, ne yazık, bir şehrin şekli bir faninin kalbinden daha çabuk değişiyor.’ diyor. Medeniyetlerin, şehirlerin ömürlerinin yanında bir denizköpüğü kıvamında kalan ömürlerimizde şehirlerin de şekilden şekle girdiğini, hallerden hallere evrildiğini görür oluyoruz..

Baudelaire’in yukarıdaki cümlesini bize hatırlatan Tanpınar da ‘Ancak sevdiğimiz şeyler bizimle beraber değişir ve değiştikleri için de hayatımızın bir zenginliği olarak bizimle beraber yaşarlar.’ diyerek bir teselli sunuyor.

İstanbul dünyanın en güzel manzaralı şehirlerinden biri, hiç şüphesiz. Bu manzara bazı mimari projeler ve modern hayatın getirdiği tercihlerden dolayı artık ve maalesef ve muhtemelen (hep böyle olacak şekilde) deformasyona ve büyük bir değişime uğruyor.

Günümüz fotoğrafçılarına bu manzara henüz değişmeden, hala yüzyılların birikimi siluet görünüyorken bazı noktalardan fotoğrafçılık hafızalarına birer kare kazandırmalarını tavsiye ediyoruz. İşte Gezgin’in tavsiyesi fotoğraf çekim noktaları.

Tavsiye ve fotoğraflar: Halit Ömer Camcı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.