Enerji Hanım İstanbul'da

Enerji Hanım İstanbul'da

İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilen “Enerji Hanım” projesi Beylikdüzü’nde ev hanımlarıyla buluştu. Konferansta ev hanımları enerji tüketimi ve tasarruf konuları hakkında bilgilendirildi.

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Enver (Enerji Verimliliği ) Derneği ile Beylikdüzü Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Enerji Hanım Beylikdüzü’nde” adlı konferansa Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un yanı sıra çok sayıda kadın eşleriyle birlikte katıldı. Programda ev hanımları elektrik tasarrufu konusunda bilgilendirilirken, televizyondan ütüye, çamaşır makinesinden buzdolabına, fırından süpürme makinesine kadar elektrik aletlerinin daha tasarruflu kullanılması hakkında bilgiler verildi.
  Enerji Hanım projesinin Türkiye açısından çok önem arz ettiğini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Türkiye’nin dışarıya ödediği dövizlerde birinci kalem enerji. Bu yüzden bu programlar bizim için çok önemli. Bu itibarla her şeyi tasarruflu kullanmalıyız. Biz Beylikdüzü Belediyesi olarak bu ve buna benzer konuları halkımıza iletiyoruz. Medyanın da desteğiyle bu projeler her yerde tanıtılması gerekiyor” dedi.
  Hanımefendilerin enerjiyi daha tasarruflu kullanabilmeleri adına Türkiye'nin her yerinde böyle eğitimlerin verilmesi gerektiğini belirten Başkan Uzun, Beylikdüzü Belediyesi olarak bu ve buna benzer projelerin yanında olmaya çakıştıklarını dile getirdi.
  Ev hanımı Fatma Yengün, televizyonun küçücük bir ışığının bile çok fazla elektrik harcadığını belirtti.  Tasarruf yapmak için lambayı kapatıp televizyonun ışığıyla oturduğunu söyleyen Ev hanımı Ayhan Kal ise, “Bu program kapsamında çok şey öğrendim. Buzdolabını çok açıp kapatıyordum, siliyordum. Ama fişini çekmiyordum. Ne kadar önemli olduğunu burada öğrendim. Öğrendiklerimi hem uygulayacağım hem de yakınlarıma söyleyeceğim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.