'Engelleri Birlikte Aşıyoruz'

'Engelleri Birlikte Aşıyoruz'

Esenler Belediyesi ile Birleşik Sakatlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Engelleri birlikte aşıyoruz” programında, engellilere tekerlekli sandalye ve beyaz baston dağıtıldı.

Engellilere her zaman destek olan Esenler Belediyesi, Birleşik Sakatlar Derneği ile engellilere tekerlekli sandalye ve beyaz baston dağıtarak güzel bir sosyal sorumluluk örneği gösterdi. 

Esenler Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Engelleri birlikte aşıyoruz” programına;  Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’yu temsilen Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Cemalettin Gürsoy, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve engelliler ile aileleri katıldı.

Programda ilk konuşmayı Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Özhan, “Engelli aileleri olarak haklarımızı, yapmamız gerekenleri artık çok iyi biliyoruz. Hakkını bilmeyenlere, ne yapması gerektiğini bilmeyenlere dernek olarak yol gösteriyoruz” dedi. Programı düzenleyen Esenler Belediyesi’ne ve Belediye Sosyal Yardım İşler Müdürü Özcan Hamza’ya teşekkür eden Özhan, “Bu programda Özcan Bey başından sonuna kadar, her zaman olduğu gibi bizleri yalnız bırakmadı” dedi.

ENGELLİLERİ TOPLUMA KAZANDIRALIM
Özhan’ın ardından konuşan Esenler Görme Engelliler Derneği Başkanı Ali Urlu’nun selamlama konuşmasının ardından söz alan Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Başkanı Süleyman Kahveci de, “Engelleri Kaldıralım” projesi kapsamında,  engellilere tekerlekli sandalye ve baston dağıtımının çok güzel bir davranış olduğunu söyledi. Kahveci, “Engelleri kaldırıp,  bu kardeşlerimizi topluma kazandıralım” diye konuştu.

Program, Birleşik Sakatlat Federasyonu Başkanı Cemalettin Gürsoy’un konuşmasıyla devam etti. Gürsoy, engellilerin sosyal hayatın içine katılması için böyle bir organizasyona dâhil olduklarını belirterek, tüm engellilere engelsiz bir yaşam temennisinde bulundu.

SANDALYE VE BASTON DAĞITILDI
Programda konuşan Esenler Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu da geçtiğimiz aylarda ses telleriyle ilgili bir ameliyat geçirdiğini ve 1 ay konuşamadığını anlatarak bunun kendisi için çok önemli bir tecrübe olduğunu ve engellileri çok iyi anladığını söyledi. Engellilerle ilgili son yıllarda çalışmalar yapıldığını kaydeden Aksu, “Engelli kardeşlerimize şu an içinde bulunduğumuz imkânlar devletimiz tarafından, STK’lar tarafından son yıllarda daha fazla verilmeye başladı. Engelli kardeşlerimiz fark edilmeye başlandı. Artık onlara acıma gözü ile değil, anlayış gözü ile bakılmaya başlandı” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Esenler Görme Engelliler Derneği Musiki Topluluğu sahne alarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Program, engellilere destek verenlere plâket takdimi ile engellilere tekerlekli sandalye ve beyaz baston dağıtımının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.