Ergenekon'da izdiham

Ergenekon'da izdiham

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilen Ergenekon davası sırasında duruşma salonu girişinde izdiham yaşandı. Mütalaa verilmesi beklenen duruşma öncesi Silivri Cezaevi Kampüsü önünde CHP'nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi toplandı.

Ergenekon davasının bugün görülecek 270. duruşmasında savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor. Silivri Cezaevi Kampüsü önünde bulunan büyük duruşma salonunda görülecek dava öncesi salon kapısında izdiham yaşandı. 

Duruşma salonunun kapısında yaşanan izdiham sırasında ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Yaşanan izdiham sırasında jandarma görevlileri ile izleyiciler ve zaman zaman da izleyicilerin kendi aralarında tartıştıkları görüldü. 

Birçok avukat ile basın mensubu salonun olduğu bölüme yaklaşık 1 saatlik çabanın ardından girebilirken davanın birçok sanığı ise yaşanan izdihamdan salona giremedi. 

Öte yandan duruşma öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP) ve çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yüzlerce kişi Silivri Cezaevi önünde toplandı. İzleyici olarak içeri girmek isteyen kalabalık, girişte yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Ellerinde Türk bayrakları ile cezaevi önünde bekleyen kalabalık ise söyledikleri şarkılarla sanıklara destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.