Ergin Saygun'un doktorundan açıklama

Ergin Saygun'un doktorundan açıklama

Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve geçtiğimiz perşembe günü geçirdiği açık kalp ameliyatıyla tahliye edilen emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. İhsan Bakır, Saygun'un bugün yoğun bakım ünitesinden çıkar

"BUGÜN SERVİSE NAKLEDİLECEK"

Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Kalp Cerrahı Doç. Dr. İhsan Bakır, yaklaşık 8 buçuk saatlik bir ameliyatın ardından 4 gündür yoğun bakım servisinde yatan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un sağlık durumu hakkında gazetecilere açıklama yaptı. Ergin Saygun’un 3’üncü kalp ameliyatını geçirdiği için daha titiz davrandıklarını ifade eden Bakır, "Geçtiğimiz perşembe günü yaklaşık 8,5 saat süren açık kalp ameliyatıyla mitral protez kapağı değişen emekli Orgeneral Ergin Saygun, bugün itibariyle yani 4'üncü günün sonunda yoğun bakım ünitesinden servise nakledilecek. Hastanın hayati fonksiyoları normal olarak devam ediyor. Bizim açımızdan büyük risk taşıyan kısmını şu an itibariyle hasta atlatmış durumda. Serviste de işler iyi giderse yaklaşık bir hafta daha tutmayı planlıyoruz. Ancak bizim Ergin Saygun'un sevenlerinden, yakınlarından ricamız lütfen buraya geldiklerinde hastayı görmek için ısrar etmesinler. Yakınları zaten burada. Birinci derece yakınları dışında Ergin Bey'in yanına kimseyi sokmayacağız. Ergin Bey'in kızına, oğluna ve eşine geçmiş olsun dileklerinde bulunabilirler" dedi.

"İŞLER NORMAL GİDERSE BİR HAFTA SONRA ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Doç. Dr. İhsan Bakır, "Ergin Saygun hayati tehlikeyi tam olarak atlattı mı?" şeklindeki soruya, "Hastanın üçüncü kalp ameliyatını oldu. O nedenle bu tür hastalarda daha titiz davranıyoruz. Hastamız hastaneden çıkana kadar bütün riskler devam ediyor. Evine çıksa bile hayati fonksiyonları önceden bildirdiğimiz böbreklerinden olsun, akciğerinden olsun, sıkıntıları, diyabeti ve şekeri olduğun içinde başka rahatsızlıkları var. O nedenle eve çıksa bile hayati fonksiyonlarına dikkat etmesi gerekiyor. Bir hafta daha biz serviste kendisini gözlemleyeceğiz. Eğer işler normal giderse bir hafta sonra çıkarmayı düşünüyoruz. Yok gitmezse o nedenle biz tedbir alıyoruz. Yeni enfeksiyonlar kapmaması için bu tür hastaları iyi korumak lazım. Geriye giderse daha büyük sıkıntılar yaşayabilir ve daha uzun süre hastanede tutmak zorunda kalırız" şeklinde yanıt verdi. Ergin Saygun'un 4 günlük süreci çok iyi tolore ettiğini kaydeden Bakır, "Yoğun bakımda hastayı yürüttük. Yemeklerini de yemeye başladı. Bundan sonraki mobilizasyonu serviste yapacak. Akciğer fonksiyonları yavaş yavaş toparlayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.