Eroğlu, ''İstanbul'u susuz bırakmayacağız''

Eroğlu, ''İstanbul'u susuz bırakmayacağız''

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı’nın geçen gün yaptığı, ‘’İstanbul’un sadece 100 günlük suyu kaldı.’’ açıklamasına, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’dan sert tepki geldi.

Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada; "Türkiye'nin 2050 yılına kadar içme suyu problemini çözdük. Bu işi bilmeyenler, sadece barajlardaki seviyeye bakıyor" açıklamasında bulundu.


''ŞU ANA KADAR HİÇBİR ŞEHRİ SUSUZ BIRAKMADIK''

Mahalle muhtarları ile bir araya gelen Bakan Eroğlu, DSİ tarafından ’İstanbul’un 100 günlük suyu kaldı’ yönündeki açıklamaları değerlendirdi. Bakan Veysel Eroğlu şöyle konuştu: "İstanbul’da muhteşem bir entegre sistem var. İstanbul’u susuz bırakmayacağız. Barajdaki su seviyesini hesap edenler şunu hesap etmiyorlar. Şu anda İstanbul’a Melen’in suyu akıyor. Günde bir nehir 670 bin metreküp su Melen’den akıyor. Yeşil Çaydan akıyor, Istranca’dan akıyor. Dolayısıyla bu işi bilmeyenler sadece barajlardaki seviyeye bakıyor. Kaldı ki barajlarda da su boş değil, yüzde 28 dolu. Biz İstanbul’u susuz bırakmayacağız. Bu arada yağmurlar da geliyor. Şu anda Aydın’da da barajlarımız dolu. Cuma’dan Çarşambaya kadar yağış var. Bazı bölgelerde İstanbul’da perşembeden itibaren yağış var. Dolayısıyla şu anda Türkiye’de elbette kuraklık var. Bu yıl 1 Ekim’den bugüne kadar yağışlarda bütün Türkiye de yüzde 28 azalma var. İzmir’e Gördes barajından dev borularla su getirmeseydik İzmir susuzdu. Aydın’a İkizdere barajı yapmasaydık Aydın da susuzdu. Biz şu ana kadar hiçbir şehri susuz bırakmadık. Çünkü tam 76 dev içme suyu barajı ishale hattı, artıma tesisi yaptık." ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.