Esenler'de şenlik var

Esenler'de şenlik var

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü, Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımlarıyla Karalahana, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni’nde kutlanacak.

Esenler’de Karadeniz kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla, Esenler Belediyesi ile Esenler Trabzonlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlendiği “Karalahana, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni” Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşecek.
 
Şölende, büyük yemek kazanlarında pişirilecek 2 ton karalahana ile özel fırınlarda hazırlanan 3 ton mısır ekmeği, vatandaşlara ikram edilecek. Yöresel sanatçıların müzik ziyafeti, Kemençe ve Tulum eşliğinde Karadeniz insanın kanını ısıtan horonun çekileceği bu eğlenceli günde, Karadeniz Halk Oyunları ekipleri de gösteri sunacak. Festival alanında, yöresel yemeklerin tanıtımları yapılıp tarifleri de verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ile birlikte eski Milli futbolcu Fatih Tekke başta olmak üzere spor, sanat, siyaset, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katılacağı “Karalahana, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni”ni yarın  saat 13:00'de Esenler Dörtyol Meydanı'nda başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.