Eski Şişli Belediye Başkanı Cüneyt Akgün, yazılarıyla Şişli Gazetesi’nde

Eski Şişli Belediye Başkanı Cüneyt Akgün, yazılarıyla Şişli Gazetesi’nde

Eski Şişli Belediye Başkanı Cüneyt Akgün, Şişli’nin ve Şişli Belediyesi’nin geçmişini kaleme alacağı köşe yazılarıyla Şişli Gazetesi’nde olacak.

Şişli'nin eski belediye başkanı Cüneyt Akgün, Şişli Gazetesi'nde köşe yazılarıyla Şişli'nin ve Şişli Belediyesi'nin yaşanmış olaylarını ve yakın tarihini kaleme alacak.

CÜNEYT AKGÜN KİMDİR?

1952 yılında İstanbul Eminönü’nde doğdu.

Balipaşa İlkokulu’nu bitirdikten sonra, ortaokulu Saint Michel’de, liseyi de Kabataş Erkek Listesi’nde tamamladı.

Cenevre’de Alliance Francaise’de Fransızca eğitimi aldı. Universite Des Sciences Sociales De Grenoble’de ekonomi politikaları okudu. Daha sonra, Ecole Nationale Superieure d’ Architecture et d’ Urbanisme’de Strasbourg’ta yüksek mimar olarak mezun oldu. Aynı okulda Türkiye’nin Turizm Politikası ve Tatil Köyleri konusunda yüksek lisans tezi yaptı.

1971 yılından itibaren, içme suyu şebeke inşaatları, içme suyu arıtma tesisleri, kanalizasyon şebeke ve kollektör inşaatlarıyla ilgili taahhüt işleri yaptı.

Daha sonra mimari ve şehir planlaması konusunda özel projeler ve taahhüt işleri faaliyetinde bulundu. Aydınlatma, kent mobilyaları şirketlerinde genel müdürlük görevlerinde bulundu. Halen özel bir şirketin yönetim kurulu başkan yardımcılığını yapmakta.

Rumeli Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Ted üyeliği, Maslak İstanbul Golf Kulübü üyeliği, Türkiye Klasik Otomobilciler Kulübü üyeliği, Balkan Trakya Federasyonu Kurucu Üyeliği yaptı.  

1993 yılında Anavatan Partisi’nde siyasete başladı. Anavatan Partisi’nde birçok kez ilçe, il ve büyük kongre delegelikleri yaptı. Şişli İlçe ve İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde dulundu.       

1994 Mart Ayı’nda yapılan yerel seçimlerde Şişli İlçesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi oldu. 1994-1999 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyeliği yaptı.   

Şişli Belediye Başkanı Gülay Atığ’ın istifa etmesinden sonra, 1997-1999 yıllarında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Cüneyt Akgün, 36 yaşında bir çocuk babası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.