Ethereum’da (ETH) Önemli Gelişme: Yakımlar Fiyatı Nasıl Etkiliyor?

Ethereum’da (ETH) Önemli Gelişme: Yakımlar Fiyatı Nasıl Etkiliyor?

Ethereum’da (ETH) Önemli Gelişme: Yakımlar Fiyatı Nasıl Etkiliyor?

 

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, Ethereum fiyatı ve ETH fiyat tahminleri konusunda bir yazı kaleme aldı.

 

Ethereum Güncel Durum

 

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi konumunda bulunan ETH, yazının kaleme alındığı sırada 2.107 dolardan işlem görüyor. Son 1 hafta içinde yaklaşık olarak yüzde 7 artış kaydeden ETH için 2.000 dolar seviyesinin aşılmış olmasının önemli kilometre taşı olduğu ifade ediliyor. Buna ek olarak ETH’nin piyasa değerinin şu anda 253,5 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirtmekte de fayda var.

 

Öte yandan 4 saatlik grafiklere bakıldığında 1.930 dolar seviyesinin bir destek ve 2.136 dolar seviyesinin bir direnç olduğu ifade edilebilir. Analistlere göre Ethereum’da yakım oranlarının fiyat üzerinde etkisi olabilir.

 

Ethereum Yakımları Fiyatı Nasıl Etkiliyor?

 

Birer kripto para haber sitesi olan COINTURK ve COINTURK NEWS’te de belirtildiği gibi Kripto analiz platformu CryptoQuant, Ethereum’un yakım oranında önemli bir artış olduğunu bildirdi. Bu gelişmenin dolaşımdan kalıcı olarak kaldırılan ETH miktarını yansıttığını belirtti. Bu artış CryptoQuant’a göre Ethereum’un temellerini güçlendiren ve piyasa algısını değiştiren çok sayıda faktörün bir sonucu.

 

Bu artışın başlıca katalizörlerinden biri, Ethereum’un ağındaki artan faaliyet. Artan işlemler, merkezi olmayan uygulamaların (dApps) kullanımı ve genişleyen ekosistem, toplu olarak yakım oranındaki artışa katkı sağladı. Daha fazla işlem, ETH olarak ödenen daha yüksek gaz ücretlerine yol açarak çok sayıda token’ın yakılmasına, genel arzın azalmasına ve potansiyel olarak kıtlığın artmasına neden oldu.

 

Bunlara ek olarak Ethereum 2.0’ın uygulanması gibi yaklaşan teknik güncellemeleri çevreleyen beklentiler, bu artışta önemli bir rol oynadı. Yatırımcılar bu güncellemelerin ölçeklenebilirliği, güvenliği ve sürdürülebilirliği artırarak Ethereum’un cazibesini daha da artırmasını bekliyor.

 

Dışarıdan bakıldığında, kripto para piyasasını etkileyen ekonomik faktörler de bir rol oynadı. Ethereum‘un esnekliği ve belirsiz zamanlarda bir değer deposu olma potansiyeli dikkat çekti. Bu durum beraberinde talebin ve yakım oranının artmasını sağladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.