Evde bırakılan çocuklar ölümden döndü

Evde bırakılan çocuklar ölümden döndü

Üsküdar'da, tek katlı bir gecekondu alev alev yandı. Yangının, evde tek başlarına bırakılan 3 çocuk tarafından çıkartıldığı iddia edildi. Evlerinin yandığını gören anne ile baba, gözyaşlarına boğuldu.

Olay, Ünalan Mahallesi Üzmez Sokak Numara 27'de meydana geldi. İddialara göre anne Gülten ve baba Osman Demir tarafından evde yalnız bırakılan Hülya, Ceren ve Ali Kemal isimli çocuklar, oyun oynarken bilinmeyen bir sebeple kanepeyi tutuşturdu. Kısa sürede alevlerin çıktığı evden dışarıya çıkan çocuklar, komşu bakkaldaki bir kişiden yardım istedi. Vatandaşların müdahale ettiği yangın söndürülemeyince itfaiyeye haber verildi. Ancak, ilk gelen itfaiye ekibinin su pompasındaki arıza nedeniyle alevler giderek büyüdü. Dakikalar içinde gecekondunun tamamı yanmaya başlayınca çevredeki binalarda da korku ve panik yaşandı. Bazı mahalle sakinleri, panik içerisinde sokaktaki araçlarını kaldırmaya çalıştı. Takviye itfaiye ekiplerinin de gelmesiyle alevler kontrol altına alındı.

Bu arada, kimsenin yaralanmadığı yangında büyük maddi hasar meydana geldi. Evlerinin yandığını haber alan Gülten ve Osman Demir de olay yerine geldi. Gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına boğulan Demir ailesini komşuları teselli etmeye çalıştı.

Öte yandan bazı mahalle sakinleri, "İtfaiye geldiğinde alevler çok küçüktü. Müdahale etmekte çok geciktiler. Su pompası arızalı olduğu için su sıkamadılar. Eğer su sıkabilselerdi ev bu kadar yanmayacaktı." diyerek itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.