Eylemci Öğrenciye 33 Yıl Hapis İstemi

Eylemci Öğrenciye 33 Yıl Hapis İstemi

Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Emine Akman’ın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı Mütalaasını açıkladı. Savcı Akman’ın “Patlayıcı madde bulundurmak ve örgüt adına suç işlemek” suçlarından 33 yıla kadar hapsini istedi.

   İstanbul 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Akman ile avukatı hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık mütalaası açıkladı. Savcı Işık mütalaasında “14 Ağustos 2011’de Ataşehir’de bulunan bir markete molotof kokteyli atıldığı, yüzleri maskeli 25 kişilik bir grupla yolun barikatla kapatıldığı, zırhlı polis otomobiline havai fişeği ve 10-12 molotof kokteyli atıldığını” iddia etti.

   Polsin müdahalesi sonucunda kaçmaya başlayan grup içerisinden yüzü siyah-turuncu tülbentle kapalı, ellerinde beyaz plastik eldiven takılı, bir elinde çakmak ve yanında bir adet molotof kokteyli bulunan Emine Akman’ın yakalandığı ifade edildi. Mütalaada gözaltına alınmamak için polise direndiği belirtilen Akman’a eylem yapan grubundan polislere taş atarak destek verdikleri belirtildi. Mütalaada Akman’ın “Patlayıcı madde bulundurmak ve örgüt adına suç işlemek” suçlarından 14 yıldan 33 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenildi. Savcının mütalaasının ardından söz alan Akman’ın avukatı Hüseyin Boağatekin “Burada ciddi bir mağduriyet söz konusu. Mahkemenizden vicdan bekliyoruz, özgürlüklerden yana bir karar almasını istiyoruz" dedi. Emine Akman’ın tahliye talebini reddeden mahkeme mütalaaya karşın savunmaların hazırlanması için davayı erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.