Fatih Sultan Mehmet’in tablosu ziyarete açıldı

Fatih Sultan Mehmet’in tablosu ziyarete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Türkiye’ye getirilen Fatih Sultan Mehmet Han’ın orijinal tablosu, Osmanlı hanedanına ve medya mensuplarına bir ön gösterimle sergilendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 770 bin sterline aldığı, Fatih Sultan Mehmet Han’ın 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinde yapılan orijinal tablosunun ön gösterimi gerçekleştirildi. Osmanlı hanedanı ve medya dünyasının tanınmış isimlerine özel yapılan ön gösterim Saraçhane’de düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirildi.

“OSMANLI İMPARATORLUĞU, HEPİMİZ İÇİN GURUR VESİLESİDİR”

Saraçhane’de düzenlenen programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Osmanlı İmparatorluğu, hepimiz için bir gurur vesilesidir. 600 yıllık bir dönemi bize yaşatan ve geçmişinde böyle bir tarihi başarıyı elde etmiş bir dönemi, hatta dünyada birçok değişime imza atmış bir dönemi Türk halkına yaşatmış bir devleti, en derinlemesine anlamak, hissetmek hepimizin sorumluluğudur diye düşünüyorum. Her dönemin, her kişinin, her ülkenin, her imparatorluğun elbette eksikleri olacaktır, artıları olacaktır, yanlışları olacaktır. Ama bunların günün mahkeme salonuna taşınır gibi konuşulmasını ve tartışılmasını da çok acı veren bir durum olarak yorumlamaktayım.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.