Fazıl Say 'Hezarfen'in Türkiye prömiyerini yapıyor

Fazıl Say 'Hezarfen'in Türkiye prömiyerini yapıyor

Borusan Kültür Sanat tarafından düzenlenen ‘BİFO & Fazıl Say Festivali’nin ilk konseri 14 Aralık Cuma günü Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleşecek.

BİFO Onursal Şefi Gürer Aykal’ın yöneteceği konserin ilk bölümünde, Fazıl Say’ın dünya prömiyerini BİFO ile birlikte Almanya’nın Mannheim kentinde yaptığı ‘Hezarfen’ adlı ney konçertosunun Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek. İkinci bölümde Say’ın hem günümüz Ortadoğu’sunu hem de tarih boyunca Mezopotamya kültürünü anlattığı, tüm dünyada yankı uyandıran eseri ‘Mezopotamya’ adlı senfonisi seslendirilecek.


15 Aralık Cumartesi akşamı, Say’ın piyano ve viyolonsel sonatı ‘Dört Şehir’in Türkiye’de ilk defa seslendirileceği konserde, sanatçının oda müziği yapıtlarına da yer verilecek. Say’ın ‘Boşanma’ adlı dörtlüsünü Borusan Quartet, nefesli sazlar beşlisi için yazdığı ‘Alevi Dedeler Rakı Masasında’yı da Borusan Tahta Nefesliler Beşlisi Fazıl Say ile birlikte seslendirecek. Behçet Aysan, Metin Altıok ve Aziz Nesin’in şiirlerinin seslendirileceği, Say’ın piyano ve soprano için yazdığı ‘Ses’te ise sopranolar Dilruba Bilgi, Sanem Demircioğlu, Nihan İnan ve Aykut Köselerli (vurmalı çalgılar) Fazıl Say’a eşlik edecek.


Festivalin, BİFO’nun Fazıl Say’la sahne alacağı son konserini yine Gürer Aykal yönetecek. Konserin ilk bölümünde Schumann’ın La Minör Piyano Konçertosu, ardından Say’ın yirmi dört yaşındayken Berlin’de bestelediği konçertosu ‘İpek Yolu’ seslendirilecek. İkinci bölümdeyse Say’ın ‘Panther’ ve ‘Universe’ adlı eserlerinin Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.