Filistinli Alimler İstanbul`da

Filistinli Alimler İstanbul`da

Yurtdışında yaşayan Filistin Âlimler Birliği Meclisi, ilk olağan genel kurul toplantısını İstanbul Akgün Otel`de gerçekleştirdi. Toplantıda yeni başkan ve yönetim kurulunu belirleyen Âlimler Birliği Meclisi, başta Filistin meselesi olmak İslam dünyasına y

 Yurtdışında yaşayan Filistin Âlimler Birliği Meclisi, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını İstanbul Akgün Otel`de gerçekleştirdi. Genel kurul toplantısına Suriye, Lübnan, Ürdün`den birçok âlim katıldı. 4 Yıl önce kurulan yurtdışında yaşayan Filistin Âlimler Birliği Meclisi, yapılan ilk genel kurul toplantısında âlimler heyeti icra kurulunun yeni yönetici ve üyelerini belirledi. Filistinli Âlimler Birliği Meclisi Başkanlığı`na Abdulğani El Temimi seçilirken, Başkan Yardımcılığına Mufid Ebi Emşe, heyetin Genel Sekreterliği`ne ise Dr. Nevvaf Tekruri seçildi.

Öncü Alimlere İhtiyacımız Var 
Toplantıda söz alan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, âlimlerin olmadığı hiçbir topluluğun tam olarak doğru yolu bulamayacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Eğer bir cihadın öncülüğünde âlimler yoksa orada sapmalar olduğunu gördük. Söylediklerini yaşayan âlimlere ihtiyacımız var. Gerektiğinde uyarılarda bulunacak, gerektiğinde de cephenin en önünde yer alacak. Filistin davasının bugüne kadar gelmesinin sebebi budur. Onlar âlimlerini şehid vermişlerdir."

 

Sonuç Bildirgesi 
Yurtdışında yaşayan Filistin Alimler Birliği Meclisi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısından sonra yayınlanan sonuç bildirgesinde şu hususlara yer verildi: 
- Nerede olursa olsun İslam ümmetinin ezilen ve mazlum halklarına yardım edilmesi özellikle Filistin`in işgalden kurtarılması için gerekli çalışmaların yoğunlaştırılarak devam edilmesi...

 - Âlimler meclisi son olarak Gazze`de siyonistlerin burnunu sürten ve onları rezil eden mücahitleri selamlamaktadır.

- Âlimler meclisi mülteci konumunda olun Filistinlileri sabır ve dirençlerinden dolayı selamlar ve asla onların Filistin`e dönüş hakkını tartışılamayacağını deklare eder.

- Âlimler Meclisi, gasp edilmiş Filistin halkının haklarının ve topraklarının ancak ve ancak direniş ile elde edileceğini teyit eder ve destekler.

- Âlimler Meclisi, Suriye halkının taleplerini destekler ve onlara her türlü yardımı yapmayı bir vecibe olarak görür.

- Âlimler Meclisi, Mısır halkını selamlar ve Mısır halkının ülkeye karşı yürütülen komplolara karşı uyanık olmaya davet eder."

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.