Finans merkezi ihalesi imzalandı

Finans merkezi ihalesi imzalandı

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) Proje Alanı İhale Sözleşmesi Ağaoğlu ile Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) arasında imzalandı. Sözleşme ile İstanbul’un dünya çapında finans merkezi olması hedefleniyor.

Ağaoğlu GYO imzalanan sözleşme kapsamında, hafriyat işlerini, ortak altyapıları, ulaşım yollarını, kapalı ve açık otoparkları, metro istasyonunu, betonarme imalat işlerini, proje alanının zemin iyileştirmesi ile yapısal ve bitkisel peyzaj işlerini kendi kaynakları ile yapacak. Ayrıca sözleşme dâhilinde özel proje alanında 160 bin 148 metrekare kapalı alan projelendirerek, üst ve altyapıyı tamamladıktan sonra satışını yapılacak. Projede ofis, alışveriş merkezi, rezidans, 5 yıldızlı otel ve 2bin 500 kişilik konferans salonu ile mağazalar da yer alıyor. 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konuyla ilgili açıklamasında İstanbul Finans Merkezi’nin dünya çapında ses getirecek bir proje olduğunu belirterek, şunları ifade etti: 

"Sayın Başbakanımızın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız dünya çapında bir Finans Merkezi’nin yapımı konusunda bir Master Plan hazırlayarak ihaleye çıkmıştı. Biz de 1 milyar 460 milyon TL asgari hasılat taahhüdü ve gelir paylaşımı yöntemiyle bu ihaleyi kazandık. Şimdi de inşaat olarak dünya standartlarının üzerinde bir çalışma sistemi ile bu merkezi en doğru noktaya taşıyacağız. Peyzajı ile vizyonu ile geleceğin çağdaş kent tasarımları arasında yer alan bir proje ortaya koyacağız." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.